U organizaciji Auto kluba Nova Gradiška i Hrvatskog autokluba 25. rujna na poligonu Auto kluba Nova Gradiška održana je prometno edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om.

Akcija na poligonu je namijenjena predškolcima i ostaloj djeci, koju ovim putem žele od malih nogu naučiti kako se sigurno i pravilno kretati u prometu. U akciji su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića Radost i Maslačak iz Nove Gradiške, dječjeg vrtića Matija Gubec Cernik i dječjeg vrtića Čarobni svijet iz Rešetara:

– Osim prometne edukacije školske djece koju od početka školske godine u njihovim razredima posjećuju djelatnici Auto kluba Nova Gradiška, zajedno s djelatnicima PP Nova Gradiška i PP Okučani, nužno je senzibilizirati javnost na činjenicu da su djeca najranjiviji sudionici u prometu, da početkom školske godine u velikom broju sudjeluju u prometu i da vozači moraju u blizini škola i igrališta voziti s pojačanom opreznošću.

Ovim putem zahvaljujemo Općini Rešetari koja je svojom donacijom pomogla u organizaciji te vjernom sponzoru, Pekarnici Europa. Program su svojim aktivnostima upotpunili Biciklistički klub Psunj, DVD-u Nova Gradiška, JVP Nova Gradiška, Crveni križ Nova Gradiška, Policijska postaja Nova Gradiška, Tinker Labs NG, Društvo naša djeca, Mažoretkinje grada NG i Plesni studio Marine Mihelčić. Svim sudionicima, suradnicima i odgajateljima veliko hvala što svake godine,sudjeluju u edukaciji najmlađih, sve s ciljem veće sigurnosti u prometu – kaže Marijana Soldatović, tajnica u Auto klubu Nova Gradiška.

Foto: MotionPlay, privatni album

 

Komentari
Prethodni članakGradski muzej Nova Gradiška: Otvorena gostujuća izložba “Arheologija Općine Klakar”