Dana 22.09.2024. godine na strelištu LU „Gostinac“ u Rešetarima održan je prvi turnir u gađanju letećih meta u organizaciji Zajednice udruga lovaca grada Nova Gradiška, te je turniru pristupilo 9 ekipa.

Turnir je otvorio predsjednik Lu „Gostinac“ Rešetari Ivan Špoljarić, koji je pozdravio sve prisutne u ime Udruge i svoje ime, te izrazio zadovoljstvo što je strelište LU „Gostinac“ postalo sinonim za okupljanje lovaca i strijelaca šireg novogradiškog kraja. Prije samih propozicija natjecanja, okupljenima se obratio gosp. Branko Bešlić, predsjednik ZUL-a N.G. i potpredsjednik Lovačkog saveza BPŽ, koji je pozdravio sve prisutne, pohvalio i naglasio kako bez inicijative gosp. Špoljarića ne bi ni bilo ovoga turnira. Ukratko se osvrnuo na rad ZUL-a, na goruću problematiku čaglja i kako su u suradnji sa BPŽ i Županom Marušićem blizu dogovora oko rješenja da se financijski nagrađuje odstrijel čaglja. Predsjednik ZUL-a Branko Bešlić je svima poželio sreću u natjecanju.

Nakon upoznavanja s propozicijama natjecanja, predsjednik Špoljarić je apelirao na sve sudionike da se maksimalno pridržavaju pravila sigurnosti, te poželio svima sreću.

Turnir je započeo te se vodila tijesna borba do samoga kraja.

Rezultati su sljedeći:

Ekipno:

  1. LU SRNJAK CERNIK
  2. LU GOSTINAC REŠETARI
  3. LU PODLOŽJE – NOVA GRADIŠKA

Pojedinačno:

  1. IVAN VINKEŠEVIĆ
  2. ANTUN STARČEVIĆ
  3. NIKOLA ZEBA

Fair play:

MARIO DUJIĆ

Po proglašenju pobjednika i dodjeli priznanja, gosp. Branko Bešlić i Ivan Špoljarić su se zahvalili svima na fer i korektnom sportskom ponašanju, zahvalili se svima koji su pomogli na bilo koji način u organizaciji, te poželjeli svim sudionicima dobru kob!

Komentari
Prethodni članakNjima se možete obratiti: Savjetovalište za psihosocijalnu pomoć oboljelima od raka