U organizaciji Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška, Likovne sekcije „Duga” u subotu je održana tradicionalna likovna kolonija. Okupilo se 49 slikara iz više hrvatskih gradova:

– Ovo je tradicionalna likovna kolonija koju održavamo svake prve subote u rujnu. Odazvali su nam se gosti iz Popovače, Križevaca, Novske, Belišća, Daruvara, Lipika, Požege, Našica, Osijeka, Đakova, Lipovljana, Slavonskog Broda….. Sve su to naši stari prijatelji i članovi udruga gdje i mi sami gostujemo na kolonijama. U studenom ćemo organizirat i izložbu na kojoj ćemo pokazati radove nastale na koloniji.” – rekla je Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge.

Što se tiče tehnika i motiva, oni su uvijek dani na izbor umjetnicima. “Obično su to pejzaži, mrtva priroda, urbani motivi, apstrakcije. Slikari  stvaraju prema svom nahođenju i inspiraciji. Ono što u tom trenutku žele izraziti, prepuštamo njima.” – kaže.

Ovakvi susreti, slažu se svi, dobra su prilika za druženje, učenje i nova poznanstva. “Svi smo mi entuzijasti, zaljubljenici u umjetnost, volimo se družiti i sve ovo nas čini sretnima. Na svim ovim druženjima nastojimo nešto i naučiti i likovno se nadograditi i napredovati. Uvijek na kolonijama vlada lijepa pozitivna atmosfera i gosti su uvijek zadovoljni, a to nas veseli. – kaže Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakProvodi se akcija “Poštujte naše znakove” – pazite na najmanje
Sljedeći članakOve subote u Novoj Gradiški: Satjin piknik