KUGLAČKI KLUB SLAVONIJA NOVA GRADIŠKA

Kuglački klub SLAVONIJA iz Nove Gradiške je osnovan 2020.godine, a prema novom Zakonu o športu nema pravo nastupati kao udruga već smo morali biti registrirani kao Kuglački klub. Tako smo u natjecanje krenuli ispočetka, od zadnje lige, a to je 4. HKLI- zona Požega od sezone za godinu 2022/2023. i zauzeli smo posljednje 7. mjesto.

 

U sezoni 2023./2024. Pridružio nam se naš prijatelj Mato Stjepanović, koji nas je sve motivirao i prošli smo ovu stepenicu i popeli se do viceprvaka 4.HKLI-Zona Požega – 2.mjesto sa osvojenih 26 bodova te ostvarili plasman u 3.HKLI-Zona Požega za sezonu 2024./2025. Moramo napomenuti da smo odmah u drugoj sezoni ostvarili veliki uspjeh za naše gluhe članove pa tako i za ostale prijatelje koji su se naknadno pridružili, a riječ je o Damiru Stjepanoviću, Anti Kovačeviću i Stevi Baksi. Postava koja je osvojila to natjecanje bila je: Mato Stjepanović, Ivan Šimunović, Josip Bošnjak, Kristijan Baksa, Damir Stjepanović, Antonio Škvorić, Leonardo Krnjaković, David Kos, Alen Kohajda, Marina Kohajda, Slavica Krizmanić, Monika Šimunović, Mirjana Škvorić, Sara Dautović, Paula Dautović i Dalibor Peševski. To su igrači koji su dali maksimalan trud kroz treninge i dali su svoje dragocjeno vrijeme da budu uz klub. Čestitamo svim igračima koji su bili uz nas i, naravno na osvojenom vrijednom 2. mjestu u sezoni 2023/2024. A to smo učinili pod našim sloganom: JEDAN, DVA, SLAVONIJAAA!

 

Za sezonu 2024./2025. godinu igrat ćemo 3. HKLI – zona Požega gdje su sada puno jače ekipe od nas. S redovnim treninzima počeli smo 15. kolovoza na našoj gradskoj kuglani. Već smo napomenuli da su se pridružila dva nova igrača i jedan profesionalac. Jedan od njih je Stevo Baksa, koji tek kreće u kuglačke vode i Antun Kovačević koji je s nama već nekih 6 mjeseci te intezivno trenira. U oba slučaja radi se o dečkima amaterima koji imaju volju i motivaciju te strast prema tom sportu. KK Slavonija NG vjeruje da će uz dovoljno truda i predanosti stasati u dobre kuglače. KK Slavonija NG, na prijelaznom redovnom roku, pojačan je sa jednim od najboljih kuglača 3.HKLI-Zona Požega (u sezoni 2023./24. bio je 2.igrač lige). To je svima poznati Vlado Deanović zvani Bajan koji dolazi iz KK Croatije iz Mihaljevaca kod Požege. Našem novom igraču želimo toplu dobrodošlicu, a cijelom klubu je drago što je odlučio pridružiti se našem timu. Želimo mu uspješnu sezonu i što više srušenih „drva“!

S nama više nema ženskih članica, koje su imale pravo nastupa u 4. HKLI – zona Požega. One su sada u novoosnovanom ženskom Kuglačkom klubu Pakrac, koji također počinje prvu sezonu pod palicom Barbare Ramić. U ŽKK Pakrac će nastupati naše žene Slavica Krizmanić, Marina Kohajda, Monika Šimunović i Mirjana Škvorić. Naše Paula i Sara Dautović uzele su stanku od kuglanja. Sa našim ženama igrat će i Mirjam Gelemanović, koja je prešla iz KK Obrtnik Nova Gradiška. Tako da će njih 5 činiti „novogradišku koloniju“ u Pakracu. Već 12. rujna 2024 imamo prijateljsku utakmicu sa ženama u Pakracu na njihovoj gradskoj kuglani.

Pozivamo sve zainteresirane građane, a posebno djecu i mlade, da se uključe u naš Kuglački klub. Ostavljamo kontakt broj telefona od našeg voditelja kluba Kristijana Bakse: 0953861720 gdje možete dobiti više informacija za uključenjem u redovni rad kluba.

Da se ne zaboravi:

U 2024. godini KK Slavonija iz Nove Gradiške također je sudjelovala na Državnom prvenstvu za gluhe u muškoj ekipnoj disciplini u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza gluhih i Hrvatskog sportskog saveza gluhih te su osvojili 2. mjesto. Igrali su sljedeći igrači: Mato Stjepanović, Ivan Šimunović, Antonio Škvorić i Ilija Turković.

Iste godine KK Slavonija iz Nove Gradiške je sudjelovala na Državnom prvenstvu za gluhe u ženskoj ekipnoj disciplini u Splitu u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza gluhih i Hrvatskog sportskog saveza gluhih te su osvojile 2. mjesto. Igrali su sljedeći igračice: Marina Kohajda, Slavica Krizmanić i Mirjam Gelemanović. Uz našu prvu žensku ekipu KK Slavonija natjecala se i druga ženska ekipa KK Maksim iz Starog Petrovog i osvojila 5. mjesto. Bila je to njihova prva sezona i čestitamo im. Za KK Maksim iz Starog Petrovog sela nastupale su Mirjana Škvorić, Monika Šimunović i Daliborka Dakić.

Športska Udruga gluhih Nova Gradiška prošle 2023. godine osvojila prvo mjesto u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi za gluhe, osvojila je Hrvatski kup , ali nismo uspjeli ući u veći rang natjecanja gdje se nalazi i naš prvi KK Slavonija iz Nove Gradiške i to zbog promjena pravila prema novom Zakonu o sportu. Tako smo ustrojili novi Kuglački klub Maksim iz Starog Petrovog sela. I ove godine smo osvojili 1. mjesto u drugoj kuglačkoj ligi za gluhe u muškoj ekipnoj disciplini te smo ostvarili natjecanje za sezonu 2025. u prvoj kuglačkoj ligi za gluhe.

Svi ćemo nastupati u jesenskom dijelu natjecanja u kuglačkim disciplinama: pojedinačno, parovno, sprint, tandem te mix u muškom i u ženskom polju. Naravno, svima želimo puno sreće i uspjeha „u berbi“ novih medalja.

Sudjelovali smo u Gradskoj kuglačkoj ligi Nova Gradiška za 2024. godinu u organizaciji KK Nova Gradiška na kuglani EXIT gdje je KK Slavonija iz Nove Gradiške osvojila 3. Mjesto. To nam je posebno drago jer su se osobe s oštećenim sluhom ravnopravno „borile sa tzv. „čujućom populacijom“. Potvrda je to da ipak nismo „slučajno uletjeli“ na takvo natjecanje. ŠUG Nova Gradiška koju su predstavljale naše druge ekipe, KK Slavonija i KK Maksim, osvojila je 7. mjesto od 9 ekipa. I time smo prezadovoljni.

Uz to smo sudjelovali na Međunarodnom turniru u Novom Sadu, Srbija, 8. lipnja 2024., gdje su se natjecale naše cure iz KK Slavonije i KK Maksima te su osvojile 4. mjesto. A momci, Josip Bošnjak i Antonio Škvorić su pomogli našim prijateljima iz KK Gluhi 54` Varaždin te su osvojili 1. mjesto na turniru. Josip Bošnjak je osvojio 1. mjesto i bio najbolji kuglač tog turnira.

Prije početka kuglačkog natjecanja i po završetku dogovora s drugim klubovima, odradit ćemo kroz pripreme 5-6 prijateljskih utakmica i to prema sljedećem rasporedu:

31.08.2024. (subota) utakmica se odigrava u Bosanskoj Gradiški (BiH) protiv domaće Ljevče.

06.09.2024. (petak) utakmica se odigrava u Novskoj protiv KK Slavonije Novska (u fazi smo pregovora).

11.09.2024. (srijeda) utakmica se odigrava u N. Gradiški – protiv KK Lipik 1974 (u fazi smo pregovora).

12.09.2024. (četvrtak) utakmica se odigrava u Pakracu – protiv ŽKK Pakrac.

17.09.2024. (utorak) utakmica se odigrava u Požegi – protiv KK Croatia iz Mihaljevaca (u fazi smo pregovora).

Zadnji tjedan u rujnu, kako dogovaramo, slijedi prijateljska utakmica protiv KK Kutine u Kutini.

Ekipi KK Slavonija iz Nove Gradiške želimo puno uspjeha na sportskom polju,kao i našim kolegicama u njihovom novom klubu ŽKK Pakrac.

Autor: Kuglački  klub Slavonija Nova Gradiška

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiščani obilježili Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima
Sljedeći članakDanas u Novoj Gradiški: Natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca humanitarnog karaktera