Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije poziva lovozakupnike županijskih i državnih lovišta na području Brodsko-posavske županije na podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za razvoj i unapređenje lovstva u Brodsko-posavskoj županiji u 2024. godini.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za razvoj i unapređenje lovstva (u daljnjem tekstu subvencija) za slijedeće namjene:

  1. Nabavka repromaterijala za sijanje remiza po lovnogospodatrskoj osnovi;
  2. Nabavku kemijskih, mehaničkih i električnih pastira koji se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima;
  3. Održavanje postojećih i izgradnju novih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata (čeke, hranilišta);
  4. Prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge

Ukupno planirana vrijednost javnog poziva je  32.000,00 eura.

Korisnici županijske subvencije jesu lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili konceciji zajednička ili državna lovišta (cijelo državno lovište ili veći dio državnog lovišta u Brodsko-posavskoj županiji) na području Brodsko-posavske županije, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnine ili koncesije te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije iz ove Odluke.

Županijska subvencija se dodjeljuje na temelju provedenog postupka i kriterija propisanih Odlukom o subvencijama za razvoj i unapređenje lovstva u Brodsko-posavskoj županiji za 2024. godinu.

Pojedina županijska subvencija korisnicima se isplaćuje na žiro-račun, nakon obavljene radnje i dobivanja određene dokumentacije, odnosno nakon provjere, a najkasnije do 15. prosinca tekuće godine.

Više informacija pronađite na web stranici Brodsko-posavske županije.

Komentari
Prethodni članakBuran vikend: U Novoj Gradiški od četvorice mladića oduzeta droga marihuana, amfetamin i ectasy, u Batrini vozio s 3,95 promila
Sljedeći članakIz Gradskog muzeja pozivaju na otvorenje izložbe “Uspomene na djetinjstvo”