U Cerniku je nedavno održana uvodna konferencija projekta “Zaželimo više” – Zaželi-prevencija institucionalizacije čime je započelo provođenje projekta.

Nastavak je to jednog od najistaknutijih programa socijalnog aspekta vrijednog 1.485.000,00 , a obuhvaća zapošljavanje 30 osoba koje će pružati skrb i njegu za ukupno 210 krajnjih korisnika s područja Općine Cernik u ukupnom trajanju provedbenih aktivnosti 33 mjeseca.

Projekt je financiran u 100% iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda i sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ciljna skupina projekta su osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu u kojemu su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina ovog Poziva. U ovom programu novost je da su ciljna skupina i odrasle osobe s invaliditetom.

-“Program “Zaželi” pokazao se kao jedan od najuspješnijih projekata ovoga tipa, velika je potreba za ovim vidom pomoći starijim i nemoćnim osobama, a njegovo provođenje dali je odlične rezultate. Nažalost svjesni smo da je negativna demografska slika u ruralnim područjima jako utjecala na potražnju ovakve pomoći i zbog toga smo svi s nestrpljenjem dočekali ovo novo programsko razdoblje koje će trajati ovaj put trajati osjetno duže, dakle tri godine” – naveo je voditelj programa Ivan Ivanović

Zadovoljstvo novim i dužim programom je izrazio i načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić koji je ujedno naveo kako će 210 korisnika nastaviti dobivati prijeko potrebnu pomoć, dok će 30 žena dobiti posao i što će u konačnici olakšati život i njima i njihovim obiteljima.

Komentari
Prethodni članakPovratak glazbi nakon šesnaest godina: U subotu ne propustite koncert Nikše Jurinovića u Gradskom parku
Sljedeći članakObavijest o kvaru na cjevovodu – Ulica Maksimilijana Benkovića, Nova Gradiška