Kako piše Jutarnji list, u idućih pola godine do godinu dana prijeti nam i poskupljenje suhomesnatih proizvoda i to do 50%.

Proizvođači kažu da će poskupjeti ponajprije pečenica, pršut, ali i ostalo suhomesnato meso, zbog promjena u dva proizvodna ciklusa.

Tri su faktora koja su utjecala na poskupljenje: jedan je povećanje cijena svinjskog mesa za 50%, zatim rast troškova proizvodnje, odnosno cijena repromaterijala i energije te treći faktor – veća stopa inflacije.

Kako navode iz udruga, dugogodišnji je to problem, gdje se unatoč i ponudi avansa nije mogla osigurati domaća proizvodnja svinja za potrebe tržišta, a koja bi osigurala da skok cijena ne bude toliko velik, piše Jutarnji list u izdanju od petka.

Foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakKoncert „Trenka“ i prijatelja do posljednjeg mjesta ispunio dvoranu „Relković“
Sljedeći članakDanas u kinu: Konačna sloboda