Učenici i djelatnici Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška nizu aktivnosti koje provode dodali su još jednu. Kako ističe nastavnica stručnih predmeta Dragica Kekez, i ove su godine obilježili „Dan ružičastih mjaica”. Barbara Bušić i Vesna Bazdanović, učenice 1. razreda (pomoćni krojač) te Sanja Milić i Maja Ninković Rađenović, učenice 3. razreda (krojač) sudjelovale su u uređivanju školskog prostora i panoa:

– Članovi Učeničke zadruge pridružili su se projektu i sudjelovali u izradi instaokvira uz koji su se naši djelatnici i učenici mogli uslikati u ružičastim majicama.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje ovog dana započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. U našoj školi već tradicionalno obilježavamo Dan ružičaste majice kao znak borbe protiv vršnjačkog nasilja i potporu svim žrtvama vršnjačkog nasilja. Zahvaljujemo svim učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u obilježavanju ovog posebnog dana – kaže Dragica Kekez.

 

Komentari
Prethodni članakJer godine nisu važne: Ovako se druže novogradiški umirovljenici
Sljedeći članakDanas akcija dobrovoljnog darivanja krvi