VOZAČI S VISOKIM KONCENTRACIJAMA ALKOHOLA I DROGA ISKLJUČENI IZ PROMETA I ZADRŽANI U POLICIJI

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 13. do 15. kolovoza, proveli su preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola i droga. Pritom su utvrdili ukupno 121 prometni prekršaj, od kojih 48 prekršaja nepropisnih brzina, 23 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 2 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Niže su nabrojani slučajevi u kojima su policijski službenici u organizmu vozača očitali visoke koncentracije alkohola:

Dana 13. kolovoza, oko 21 sati, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, policijski službenici su zbog prekoračenja brzine kretanja zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,14 promila.

U Slavonskom Brodu, u Ulici J. Rimca, dana 14. kolovoza, u 19,30 sati, policajci su u prometu zaustavili osobni automobil i 62-godišnjeg vozača u čijem organizmu su alkotestom očitali koncentraciju alkohola od 2,57 promila.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 14. kolovoza, u 20.10 sati, policijski službenici su iz prometa isključili alkoholiziranog 52-godišnjaka (2,14 promila alkohola u organizmu) i zadržali u službenim prostorijama Policijske postaje Okučani na otriježnjenju.

Dana 15. kolovoza, u 3,50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ul. V. Došena, policajci su nadzirući promet, utvrdili da 52-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,46 promila.

Policijski službenici su alkoholizirane vozače isključili iz prometa i zadržali u službenim prostorijama policije na otriježnjenju, te protiv istih podnose prekršaj prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U Novoj Gradiški, u Štrosmajerovoj ulici, 15. kolovoza, u 1,20 sati, policijski službenici su prilikom redovitih nadzora, kontrolirali 22-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,13 promila) i droga, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Također je od njega oduzeto 11,2 grama droge marihuane. Vozač je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Komentari
Prethodni članakBez novooboljelih na području Brodsko posavske županije u protekla 24 sata
Sljedeći članakStiže li nam četvrti val, hoćemo li u shopping centre s covid potvrdama?!