Od jučer je u cijeloj Hrvatskoj na snazi nova mjera Stožera civilne zaštite kojom je uvedena nužna mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Svi koji uđu u trgovinu, banku ili neki drugi zatvoren prostor morat će nositi masku, a jednako vrijedi za sve trgovce, vozače i zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti. Maske su obavezne i za sve zaposlenike zdravstvenih ustanova, kao i za one koji dolaze u posjet pacijentima. Stroža pravila vrijede i za okupljanja s više od 100 ljudi. Kako su Novogradiščani prihvatili ovu mjeru?

Zatekli smo ih u na ulazu u dvije novogradiške banke, evo što su nam rekli:

– Ja mislim da treba, treba čuvati i sebe i druge. Godine su tu, bojim se. Prije su nam rekli da ne treba nositi maske, sada kažu da treba, pa ću ih poslušati. Posebice je, mislim, opasno u ovim zatvorenim prostorima. Zdravlje je najbitnije, stoga ću se čuvati – kaže jedna naša starija sugrađanka.

– Ja sam u rizičnoj skupini, imam 77 godina, nosim masku i nosit ću je. U prvom naletu korone nisam nigdje ni išla, sve mi je susjeda donosila. Suprug se također pridržava epidemioloških mjera. Moramo paziti jedni na druge. Nisam za ponovno zatvaranje, gospodarstvo mora raditi, od nečega moramo živjeti. Slušam preporuke Stožera civilne zaštite i čuvam se – dodaje druga.

Drago Šarčević, umirovljenik je iz Nove Gradiške:

– Treba odluke i zakone poštivati u svakom slučaju. Hoće li se ljudi pridržavati ovih odluka?!

Netko hoće, netko ne. Ako treba, ja sam za to da se nenošenje maski kažnjava. Trebamo se čuvati i ne ugrožavati zdravlje ljudi. Ja ću masku nositi i preporučam i drugima da je nose. Što se to događa s nama?! Ne znam, očito da nas treba malo smanjiti, posebno nas umirovljenike – s osmijehom kaže.

Komentari
Prethodni članakEvo za koliko bi vam mogla porasti plaća nakon rezanja poreza?!
Sljedeći članakDvije nove pozitivne osobe u Brodsko – posavskoj županiji