Život se polako, ali sigurno koliko toliko vraća u normalu. Iako vrijeme i temperature ne odgovaraju ljetnom ugođaju, sudeći po broju ljudi koji vole prošetati gradom, vrijeme nije presudno. Vrtićancima posebice ne smetaju vremenske (ne)prilike dok god su zajedno, u igri, veselju, sa svojim tetama. Mladost, a pogotovo djeca smiju se bez ikakva razloga. Dječji osmijeh najdjelotvorniji je lijek bolesnima, najbolja okrepa umornima, najveća sreća i radost tužnima i nesretnima. Baš taj iskreni dječji žamor vratio je živost Gradu a prolaznicima osmjeh na lice.

Starija vrtićka skupina uživa u posljednjim opuštenim danima u najdražim prostorima omiljenog vrtića. Iako su još mali i zaigrani, na jesen odlaze u veliku školu, i kako su nam rekli, jedva čekaju školske obaveze. Najdraža aktivnost je ona koja uključuje igru na svježem zraku. Nakon pandemije i zatvorenih institucija, djeca su presretna što ponovno mogu biti zajedno. U vrtić će odlaziti sve do kolovoza, no njima datumi ne predstavljaju neko značenje, osim kada slave rođendane.

Od svih darova koje je priroda dala ljudima, iskren smijeh zacijelo je pri vrhu – kaže Norman Cousins, zato idući puta kad sretnete ovu nasmijanu družinu, najmanje što možete je, uzvratiti osmjehom.

Komentari
Prethodni članakZdravi ljudi, zdrava općina: Prijavite se na edukaciju o dijabetesu i prevenciji moždanog udara
Sljedeći članakBiskup krstio šesto dijete roditelja Šoštarić u Brodskom Stupniku