Gost jučerašnje sjednice Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije bio je sam Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković. Uz njega sjednici su prisustvovali i ministri Josip Aladrović, Zdravko Marić i Mario Banožić, nositelji liste za 5. Izbornu jedinicu na predstojećim parlamentarnim izborima. 

Na zatvorenoj sjednici predstavljena je dinamika uoči predstojećih parlamentarnih izbora – Brodsko-posavska županija i 5. Izborna jedinica posebno su važne za Hrvatsku demokratsku zajednicu, ovo je jedno od najsnažnijih uporišta Hrvatske demokratske zajednice i stoga smo podsjetili naše kolegice i kolege na niz pozitivnih aktivnosti koje je ova Vlada poduzela za Brodsko-posavsku županiju. U mandatu naše vlade prihodi županija, gradova i općina porasli su za 73%. Kada je riječ o europskim projektima ugovoreno je 1,4 milijarde kuna projekata, to je veliki pomak naprijed kroz projekt Slavonija. U ovoj krizi, gdje je pandemija Covid-19 tražila da se Vlada snažno angažira, što je ona i učinila, za pomoć radnicima u privatnom sektoru, do sada je isplaćeno više od 92 milijuna kuna. Dodajmo još i projekt mosta Svilaj, most Gradiška, pomoć za Đuru Đaković, Luka, brojne aktivnosti koje smo poduzeli i koje ćemo nastaviti poduzimati u zajedničkoj suradnji ovdje u Brodsko-posavskoj županiji i krot cijeli projekt Slavonija. – kazao je Andrej Plenković.

Domaćin sjednice, saborski zastupnik Pero Ćosić, kazao je kako su ispunjene gotovo sve stavke iz programa kojeg su dali prije 4 godine.

Župan Danijel Marušić osvrnuo se na projekte koji su se provodili u Brodsko-posavskoj županiji – Ako gledamo cijelu županiju mogu reći da je to jedno veliko gradilište, i upravo, kao neka poruka za izbore, ljudi samo trebaju vidjeti što je ova Vlada napravila za Brodsko-posavsku županiju. Pogledajmo investicije u bolnice, školstvo, Sveučilište u Slavonskom Brodu, razni centri – mislim da je to nešto apsolutno veliko. Ako samo pogledamo tijekom ove krize koliko je vlada uradila za Brodsko-posavsku županiju, oko 2100 gospodarstvenika Vlada je pomogla da prežive ovu krizu, oko 14 000 radnih mjesta je sačuvala te je uplatila oko 91 milijun kuna. To ni jedna Vlada u povijesti nije napravila, a to samo govori koliko je ova Vlada odgovorna, koliko dobre korake poduzima i koliko sa stabilnim državnim financijama prenosi na lokalne nivoe. Čast mi je biti dio svega toga i vjerujem da će glasači to prepoznati.

Izvor: ebrod

Komentari
Prethodni članakBROJKE ĆE BITI TEŠKO ULJEPŠATI: Hoće li popisivači u selima BPŽ imati svinja za brojati?
Sljedeći članakSutra u novogradiškom kinu pogledajte: Rat struja