Blaženka Benković iz Nove Kapele svoju je prvu samostalnu izložbu odlučila organizirati upravo u svome mjestu. Uz pomoć Općine Nova Kapela, izložba je otvorena u nedjelju 12. kolovoza kao jedan od sadržaja obilježavanja Dana općine i blagdana svete Klare.

Blaženka je svoju egzistenciju odlučila potražiti u udomiteljstvu, a uz posao i obitelj, hobi joj je slikarstvo:

– Bavim se udomiteljstvom, tu je i moja obitelj, suprug, sin i dvije kćeri, a slikarstvom sam se počela baviti, prije svega, iz hobija. Krenula sam u djetinjstvu i s vremenom sam sve više počela slikati. U trenutcima odmora to mi puno znači, a budući sam dosta putovala svijetom, odlučila sam dio viđenoga prikazati i na mojim slikama. Prvenstveno slikam tehnikom ulja na platnu, a naziv moje prve samostalne izložbe je “Prozor u svijet”. Naime, željela sam pokazati svoj pogled na svijet, svijet u kojem nema podjela i u kojem ima svatko pravo živjeti.

Nedavno su dvije moje slike bile izložene u Poreču, prije dvije godine izlagala sam u Rotterdamu, a sljedeće godine kanim se prijaviti za Međunarodno natjecanje. To je, prije svega, jedna velika ljubav. Obitelj mi je velika podrška, međutim, mi žene zaista imamo puno posla i potreban nam je ponekad odmor i otklon od stvarnosti. Ja ga pronalazim u slikama – s osmijehom kaže Blaženka.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakCrveni križ nudi pomoć obiteljima u potrebi
Sljedeći članakDanas slavimo blagdan Velike Gospe