Ovih dana obilježen je Dan Općine Staro Petrovo Selo i to raznim kulturnim i zabavnim sadržajima, a održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Staro Petrovo Selo na kojoj su dodijeljena i priznanja pojedincima, tvrtkama i udrugama.

Danas je nastavljeno obilježavanje dana općine. U jutarnjim satima upriličeno je polaganje vijenaca na spomen obilježju u Starom petrovom Selu. Potom je održana konjogojska izložba hrvatskog hladnokrvnjaka s revijom konjogojskih zaprega u prostoru pokraj društvenog doma. Pušten je u uporabu Magistralni cjevovod Adžamovci-Staro Petrovo Selo-Bili Brig.

Nakon toga upriličeno postrojavanje vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zaekdnice Općine Staro Petrovo Selo na prostoru ispred Osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Kako to biva na proslava dana općina održana je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje su se rezimirali realizirani projekti u proteklih godinu dana, te je nešto više rečeno o aktualnim i budućim projektima na području općine.

Dodijeljena su i priznanja za 2012. godinu koja su dobili pojedinci, tvrtke, obrti i udruge koji su svojim radom doprinijeli razvitku i promocij Općine Staro petrovo Selo. Na obilježavanju dana općine bili su nazočni i brojni gosti i visoki uzvanici, a među njima je bio i dožupan Davor Vlaović.

Proslava dana općine nastavljena je Međunarodnim memorijalnim turnirom rukometnih veterana na prostoru školsko-sportske dvorane.

Održano je i natjecanje u kuhanju čobanca uz tradicionalnu tamburašku večer, odnosno tamburijadu. Nastupio je veliki broj tamburaških sastava iz našeg i požeškog kraja.

Autor: Nikola Knežević/photo Momir Divjak

Komentari
Prethodni članakOPG “Sokić” – jedinstveni u Hrvatskoj
Sljedeći članakSunčani novogradiški trg prepun sadržajima