U vijećnici Županijske skupštine za danas je sazvana sjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja Slavonski Brod, s jednim jedinim ciljem kako bi se opozvala nedavno donesena Odluka o imenovanju ravnatelja te ustanove.

Na dnevnom redu su tri točke.

1. Opoziv Odluke Upravnog vijeća ( na kojoj su imenovali za ravnatelja Ivicu Tečera )

2. Raspisivanje novog natječaja za ravnatelja

3. Imenovanje v.d. ravantelja Doma zdravlja

Do sada se nije u praksi “doživjelo” da Upravno vijeće opozove svoju Odluku, no kako ipak sila Zakon mijenja, a i ustrajnost HDZovaca, nakon ostavke predsjednika Upravnog vijeća Stjepana Aračića, na to mjesto je imenovan Mirko Tomac koji poput pravog vojnika provodi odluke svoje stranke, bez obzira na pravnu utemeljenost iste.

Zapravo, nije za čuditi s obzirom da je javnost već upoznata kako je ovo isključivo “naredba” tajnika HDZ-a BPŽ Dubravka Galovića, koji i dalje svojim političkim utjecajem vrši promjenu ravnatelja pa makar i “silovanjem” demokracije.

Podsjetimo da su na prošloj tiskovnoj konferenciji, sadašnji ravnatelj i članovi Upravnog vijeća pokazali javnosti i novinarima mail Dubravka Galovića, koji upravo potvrđuje trgovanje političkim utjecajem.

Vidjevši spomenuti mail u prilogu, pao nam je na pamet novi Kazneni zakon i članak 295. po kojem …Tko iskorištavanjem svoga službenog ili društvenog položaja ili utjecaja posreduje da se obavi službena ili druga radnja koja se ne bi smjela obaviti ili da se ne obavi službena ili druga radnja koja bi se morala obaviti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina…

Iako Upravno vijeće nema tu mogućnost dirati u prava treće osobe, ono će danas ipak opozvati svoju Odluku i imenovati v.d. ravnatelja, i onda neka nam HDZ poruči kako radi za narod i ne kadrovira, zapošljava ili instalira svoje satelite.

Autor: Radiong.hr/Đurđa Siladi

Komentari
Prethodni članakMarijan Cesarik: Požeški gradonačelnik Neferović izmješta spomenike
Sljedeći članakPriopćenje gradskog Odbora HDSSB-a