Petnaestu godinu zaredom neumorni entuzijasti, zaljubljenici u stara vozila, povijest, raritete i neka davna, prošla vremena okupili su se na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški na još jednim, ovoga puta 15. međunarodnim susretima oldtimerima.

Složna ekipa članova Oldtimer kluba “Classic 99” iz Nove Gradiške i ove se godine potrudila u Novoj Gradiški okupiti više od stotinjak gostiju i osamdesetak starodobnih vozila iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva.

– Sretni smo što nastavljamo tradiciju, a vjerujem da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini našim gostima. Nakon svečanog otvorenja na središnjem gradskom trgu, posjetit ćemo tvrtku “Hladni val” u novogradiškom Industrijskom parku, a potom krećemo put Gornjih Bogićevaca gdje ćemo se nakratko zaustaviti na Festivalu starih sportova. Krajnji nam je cilj Stara Gradiška – ističe Krešimir Knežević, predsjednik Oldtimer kluba “Classic 99”.

– I ove će se godine među limenim ljubimcima naći i jedinstveni, raritetni primjerci vozila poput Packarda iz 1937. godine, prijeratni motocikli i brojna druga unikatna vozila – dodaje.

Novogradiškim oldtimerima uskoro bi se trebala ostvariti i davna želja – otvorenje tehničkog muzeja u kojem bi smjestili jedinstvenu tehničku zbirku i predmeta koju posjeduju kako bi se trajno sačuvala i ostala kao još jedna vrijednost našega grada.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakSutra 15. međunarodni oldtimer susreti u Novoj Gradiški, vrtna zabava u Cerniku
Sljedeći članakVrtna zabava u Cerniku