Turističke zajednice gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške nastavljaju aktivnosti na oživljavanju turističke ponude i privlačenju turista i u ovaj dio Slavonije. Tim povodom zajedničkim snagama sutra organiziraju još jednu akciju.

Kako je i najavljeno na Destinacijskom forumu PPS kluba “Moja lijepa Slavonija kraj Save” održanom 17. lipnja., a uzevši u obzir činjenicu da je uz eno i gastro turizam, ključni proizvod ove destinacije i kulturni turizam, danas će se na slavonskobrodskoj savskoj šetnici podno Korza snimati promo spot u kojem će pjesmu “Slavonijo, zemljo plemenita” izvesti stotinu zborskih pjevača, sudionika Trećeg susreta pjevačkih zborova koje organizira Hrvatsko pjevačko društvo “Davor”.

U izvođenju pjesme, slavonskobrodskim “Davorašima” pridružit će se i članovi drugih pjevačkih društava koji dolaze s područja naše PPS destinacije, i to Hrvatskog pjevačkog društva “Urbata” iz Davora; Hrvatskog pjevačkog društva “Graničar” iz Nove Gradiške i mješovitog pjevačkog društva “Kristal – Sladorana” iz Županje.

U kadrovima spota pojavit će se i članovi Kajak – kanu kluba “Olimpik” iz Slavonskog Broda veslajući u kajacima, dok će se Antun Novaković, šesterostruki juniorski prvak Hrvatske u kajaku na mirnim vodama, koji Hrvatsku trenutno predstavlja na 1. Europskim olimpijskim igrama u Azerbejdžanu, a koji se s Olimpijade vraća dan prije, tijekom snimanja spota, pridružiti pjevačima.

 Autor: Sanja Bukvić
Komentari
Prethodni članak“Hrabro dijete” demantira medijske klevete i laži
Sljedeći članakUdruga ratnih veterana 121. brigade