U pripravi ovog slavonskog specijaliteta ogledalo se prilično ekipa: Udruga „Sveti Antun“ Batrina, „Sveti Blaž“ Tisovac, „Sveti Florijan“ Magić Mala, Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ iz Starog Petrovog Sela, zatim udruge Dubovac“ iz Bilog Briga i „Sve lipo“ iz Srednjeg Lipovca te caffe bar „Škorpion“ Štivica, a domaćini, ekipa „Sveti Leonard“ iz Komarnice, kuhala je izvan konkurencije. Kako nam je rekao predsjednik udruge, Igor Smičić, iako je druženje bilo natjecateljskog karaktera, najvažnije je bilo druženje i zajednički provedeno vrijeme ekipa. Jedan posjetitelj iz Zagreba, među ostalim je rekao: „Vi u Slavoniji još uvijek znate razgovarati i u tome je čar ovakvih okupljanja, jer se ne „zatvarate svojim vratima“ nego se družite i pričate, odnosno komunicirate međusobno.
Dok su se svi družili, a majstori kuhali, četveročlani žiri se pripremio za svoj dio posla. Kušali su sve čobance i ekipe ocijenili. Prvo mjesto pripalo je majstorima čobanca iz Udruge vinogradara i voćara „Svetio Vinko“ Staro Petrovo Selo, a drugo udruzi „Sveti Florijan“ iz Magić Male. Sve ostale ekipe skuhale su podjednako dobar čobanac, koji je u kratkom vremenu „nestao“ sa stolova. Posjetitelji su ga mogli kušati po simboličnim cijenama, a sav prihod namijenjen je daljnjem radu udruge „Sveti Leonard“. U svakom slučaju, bilo je to veselo, raspoloženo, puno slavonskih mirisa i lijepo svibanjsko poslijepodne u Komarnici.
Tekst i fotografije: Višnja Mikić