Učenici Osnovne škole Okučani okupili su se nakon 27 godina male mature. Inicijativa za ovakvo okupljanje došla je prošle godine od nekolicine učenika ove škole.

Željko Klarić, hrvatski branitelji, u ime svih učenika zahvalio se na samom početku ravnateljici OŠ Okučani Anki Posavec koja im je omogućila da ponovno sa svojim prijateljima i nastavnicima sjednu u školske klupe. Učiteljica ove škole Branka Korać pozdravila ih je ispred cijelog kolektiva škole, zaželjevši im dugogodišnje druženje i očuvanje prijateljstva ma gdje se nalazili na kojim krajevima svijeta.

Željko Klarić je istakuo, da je ovo jedna mala grudica koja će pokrenuti lavinu, ali i potaknuti političare da slijede njihov primjer. Ne smije se zaboraviti šta se dogodilo na ovom području i u našoj zemlji devedesetih godina, ali  treba se zaboraviti, treba oprostiti i pružiti ruku prijateljstva i pomirenja.

Naši političari, na svim razinama državnim, regionalnim lokalnim trebaju slijediti naš primjer jer samo tako možemo imati državu vrijednu poštovanja u kojoj je dobar suživot naroda koji na ovim prostorima žive bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost temelj i budućnost života.

Nakon ovih riječi ostaje nam da zaključimo i poželimo našoj lijepoj Državi što više ovakvih razumnih hrvatskih branitelja, koji slijede primjer generala Ante Gotovine: “Rat je završio, okrenimo se budućnosti!”

Autor: Radiong.hr/Željko Idžotić

Komentari
Prethodni članakIzložba akademskog slikara Frane Radaka
Sljedeći članakZa predsjednika Saveza sportova Nova Gradiška ponovno izabran Borislav Vidošić