Na području Brodsko-posavske županije otvoreno je 270 biračkih mjesta na kojima svoje pravo glasovanja može ostvariti 140 438 birača.

Izlaznost u 17,00 sati:

Podaci DIPa od 16.30 sati govore kako je na birališta izašlo 36,36 posto birača. Na području Brodsko-posavske županije izašlo je 34,97 posto ukupnog broja onih koji imaju pravo glasa. Najveći odaziv na području Hrvatske zabilježen je u Karlovačkoj županiji (40,57 posto), dok je na području Brodsko-posavske županije najbolji odaziv zabilježen na području Nove Kapele (42,15 posto).Jutros u sedam sati otvorena su birališta na kojima 3,8 milijuna birača s pravom glasa bira predsjednika Republike Hrvatske. Na području Brodsko-posavske županije otvoreno je 270 biračkih mjesta na kojima svoje pravo glasovanja može ostvariti 140 438 birača koliko ih je upisano u biračke liste.

Biračka mjesta nalaze se na lokacijama kao i na ranijim izborima, a Županijsko izborno povjerenstvo imenovalo je 28 izbornih povjerenstava i 280 biračkih odbora. Glasovanje je jednostavno. Potrebno je samo na glasačkom listiću zaokružiti broj ispred imena kandidata kojem se daje glas. Identitet se na biračkom mjesto dokazuje  osobnom iskaznicom, putovnicom ili iznimno na temelju vozačke dozvole ili druge važeće javne isprave s fotografijom. Birači koji na dan izbora nisu upisani u izvadak iz popisa birača na svom biračkom mjestu mogu glasovati ako u uredu državne uprave pribave tzv. “plavu potvrdu”.

Prije odlaska na biračko mjesto možete, na službenim stranicama DIP-a provjeriti kojem biračkom mjestu pripadate po adresi stanovanja, a za podrućje grada Nova Gradiška evo gdje možete glasati:

1       NOVA GRADIŠKA     UPRAVA ŠUMA          J.J. STROSSMAYERA 9
2       NOVA GRADIŠKA     OŠ MATO LOVRAK     M.BENKOVIĆA 39
3       NOVA GRADIŠKA     PRIVATNA KUĆA NEDJELJKA KRIŽIĆA     BARUNA TRENKA 115
4       NOVA GRADIŠKA     PRIVATNA KUĆA STJEPANA KRALJIĆA  KRALJA DMITRA ZVONIMIRA 167
5       NOVA GRADIŠKA     PRIVATNA KUĆA MIROSLAVA STRINAVIĆA     I.G. KOVAČIĆA 30
6       NOVA GRADIŠKA     OŠ “LJUDEVIT GAJ”     LJUDEVITA GAJA 24
7       NOVA GRADIŠKA     “SLAVČA” D.O.O.     LJUDEVITA GAJA 56
8       NOVA GRADIŠKA     DRUŠTVENI DOM     TRG DR. FRANJE TUĐMANA 1
9       NOVA GRADIŠKA     DOM KULTURE     RELKOVIĆEVA 4
10     NOVA GRADIŠKA     PRIVATNA KUĆA MARINE HOLENDA     MALA 48
11     NOVA GRADIŠKA     GRADSKA VIJEĆNICA     TRG K. TOMISLAVA 1
12     NOVA GRADIŠKA     PROGNANIČKO NASELJE “KOVAČEVAC”     UPRAVNA ZGRADA BB
13     NOVA GRADIŠKA     PODRUČNA ŠKOLA LJUPINA     LJUPINA
14     NOVA GRADIŠKA     DRUŠTVENI DOM PRVČA     PRVČA BB

Birališta se zatvaraju u 19 sati. Inače i tijekom današnjeg dana na snazi je predizborna šutnja. Nakon što se zatvore birališta DIP će već od 20 sati na svojim internetskim stranicama objaviti prve nepotpune i privremene rezultate, koji će se neprekidno ažurirati do konačnih.

Ukoliko većinom glasova svih izašlih birača od njih 3,8 milijuna koji imaju to pravo nitko od četvero predsjedničkih kandidata ne dobije 50 posto plus jedan glas, ići će se u drugi krug izbora u kojem će se za predjedničku funkciju 11. Siječnja boriti dvoje kandidata koji su u prvom krugu dobili najviše glasova.

Autor: Radiong

Komentari
Prethodni članakOdržan 22. Memorijal “Cvitković-Vukšić” / FOTO
Sljedeći članakOvako glasaju naši ljudi u Kanadi