Još jedno događanje u Mjesecu knjige 2014. posvećenog ljubavi održano je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Još jedno događanje u Mjesecu knjige 2014. posvećenog ljubavi održano je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška. Uz suradnju Gradske knjižnice Nova Gradiška i Gimnazije Nova Gradiška, predstavljen je “Nukleus”, eko-edukativni časopis novogradiške Gimnazije i pokus pod nazivom “Dogodila se ljubav”.
Za naziv pokusa “Dogodila se ljubav” potrebne su, kako kažu, kemikalije, muškarac i žena, a u postupku rada povratna kemijska reakcija zvana ljubav. Na kraju svega dodnose i zaključak: “Nisam baš svoj na svom, kad si pored mene ti nisi svoja, fali mi zadnji atom, kojeg čuvaš ti, a meni hitno treba. Na tebe reagiram, to ne negiram, kemija, da to je kemija, kemija…”

Časopis “Nukleus” predstavili su: Ilijana Ban, prof. kemije i odgovorna urednica časopisa i voditeljica, Nada Peleh-Serenčeš, prof. savjetnik, ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška, urednik Filip Cindrić, te učenici suradnici, Anita Sivonjić, Renato Turkalj, Držislav Trobić, Maja Bušić, Gabrijela Dubac, Martina Kovačević, Helena Kulundžić i Helena Matković.
Suvoditeljica na predstavljanju eko-edukativnog časopisa “Nukleus” novogradiške Gimnazije bila je Biljana Dakić, prof. i dipl. knjižničar, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, a sudjelovali su i kemičari osnovnih škola sa svojim voditeljima.

Autor: Radiong

Komentari
Prethodni članakMjesec borbe protiv ovisnosti
Sljedeći članakHoće li Nova Gradiška postati “Grad – prijatelj djece”?