Mada nezvan i tek običan pučanin, Bigović je zvaničnicima uspio ukrasti šou. Iako je protokolom bilo predviđeno da skupu obrati se ‘prinudni upravitelj Grada’, Krunoslav Glavač, on to nije učinio kako ne bi ponižen bio, njemu zdesna sjedeći, pučanin Željko Bigović. Ipak, drugovi su oni iz iste stranke.

NOVA GRADIŠKA – “Poštovani posjetitelji, molim da pozdravite povjerenika hrvatske Vlade za Grad Novu Gradišku, gospodina Krunoslava Glavačai njegovog prethodnika na toj funkciji gospodina Željka Bigovića, između ostalog, kazala je zbunjena službena voditeljica programa otvaranja “Poljoprivredno poduzetničkih ideja 2016.”, novogradiške gospodarsko turističku manifestaciju koju, 18. put za redom, organizira Uprava brodsko-posavske županije sa suradnicima.

Voditeljicu je zbunila je činjenica da, mimo unaprijed dobivenog protokola, niotkud, na otvaranju pojavio se bivši novogradiški gradonačelnik Željko Bigović i sjeo u prvi red s uzvanicima. Tik do ‘prethodnika’, no prije toga je i svoj osobni automobil parkirao pokraj službenog županovog, na parkiralištu za VIP uzvanike. Dakle, Bigović ne želi živjeti kao običani građanin.

Ne znajući što činiti, voditeljica obratila se glavnom organizatoru manifestacije, županijskom pročelniku Željku Burazoviću s molbom neka ju uputi što činiti s ‘padobrancem’ Bigovićem. Kakav mu je status na manifestaciji? U kojoj funkciji prvoredaši s uzvanicima?

Prisutni Burazovićev šef, župan Danijel Marušić, i sam u čudu zbog Bigovićevog ‘desanta’, kazao je voditeljici: “Pa pozdravite i njega”. Međutim, voditeljica se nije dala zbuniti: “Da, ali kako… u kojoj funkciji… kojim redom… povjerenika Vlade Glavača prije Bigovića… ili?”.

I zaista, nitko nije znao u kojoj funkciji pojavio se Bigović jer, nakon što su vijećnici, na 17. sjednici Gradskog vijeća, ustvari, izglasali mu nepovjerenje, on je u dvorani bio kao (ne)običan građanin i, posljedično, mjesto mu je bilo među ‘običnim’ pukom – iza dužnosnika i počasnih uzvanika. Dakako, ne zbog toga što je pukim slučajem postao gradonačelnik, nego zbog toga što je postao dio puka. Kad je već, nezvan, došao na manifestaciju, trebao je sjediti s onima koji biraju, a ne s onima koji su birani – da sjede u prvom redu.

Mada nezvan i tek običan pučanin, Bigović je zvaničnicima djelomično uspio ukrasti šou. Iako je protokolom bilo predviđeno da skupu obrati se ‘prinudni upravitelj Grada’, Krunoslav Glavač, on to nije učinio kako ne bi ponižen bio, njemu zdesna sjedeći, pučanin Željko Bigović. Ipak, drugovi su to iz iste stranke.

Iz pouzdanih izvora, SBplus saznao je kako bivši gradonačelnik Bigović nije pojavio se na svečanom ručku, ali da jeste, kažu, jelo mu ne bi uskraćeno bilo.

 

Izvor: SBplus/Jerko Zovak

Komentari
Prethodni članak9. Švarglijada u Hrvata – “Al se nekad dobro jelo”
Sljedeći članakPonovno, prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom