U nedjelju , 19.07.2015., HSS-ovci Brodsko-posavske županije i gosti, HSS-ovci V. izborne jedinice proveli su dan u općini Garčin na izletištu obitelji Grgić na Grabovcu.

Dolaskom na Grabovac pokazali su još jednom  kako nisu odnarođeni i da je direktna komunikacija ljudi koji se nađu na jednom mjestu nužna kako bi razmijenili znanja, iskustva, pokoju toplu ljudsku riječ  i ponešto naučili.
Program druženje prilagodili su obiteljima , a moto ovogodišnjeg susreta je „Drvo koje ima korijene svake godine lista“.  Hss-ovci tom porukom naglašavaju svoju stoljetnu tradiciju,  postojanje i svevremenski nauk braće Radić, a istovremeno su svjesni kako se u povijesti  i od povijesti  ne može živjeti . Povijest HSS-a je vodilja koja  današnjim generacijama i mladim ljudima pokazuje put kojim treba ići u ostvarenju težnje hrvatskog naroda za životom dostojnim čovjeka u vlastitoj državi.

HSS-ovci  su  na Grabovcu mogli vidjeti  izložbu karikatura „ Ribe plivaju leđno“ koju je postavio publicist Ilija Maoduš, a koja je svima onima koji su ju pogledali  ukazala na važnost korištenja ekološki prihvatljivih industrijskih tehnologija, očuvanja ruralnog prostora i brige za budućnost što Hrvatska seljačka stranka uvijek stavlja na prvo mjesto.
Zajedničkom molitvom kod kapelice Gospe Grabovačke  koju je predvodio trnjanski župnik Stjepan Buček i poručio svi živimo od plodova zemlje i zato ju baš kao i one koji rade na njoj moramo poštivati, ostali su dosljedni svom geslu „Vjera u Boga“.

Sportska natjecanja i igre na otvorenom u prirodi s rekvizitima iz prirode i dvorišta bili su jedini oblici zabave generacijama koje nisu morale organizirati „team building“ kako bi se nosile sa stresom, HSS-ovci su pokazali da neposredna komunikacija, timski sportovi i otvorenost za suradnju donose rezultate.  U igrama kako što su preskakanje preko užeta, bacanje potkove i  hodanje na štulama sudjelovale su cijele obitelji djeca , roditelji i roditelji roditelja, a temperaturu od +38 nitko nije doživio kako elementarnu nepogodu ili opasnost. Prirodno okruženje, grabova šuma i puno dobre volje pokazali su se kao dobitna kombinacija za liječenje stresa i preživljavanje „nepodnošljive „ vrućine koju nisu niti osjetili.

Nogomet je sport bez kojeg niti jedno druženje ne može proći , pa tako niti obiteljsko HSS-a.  U malonogometnom turniru je sudjelovalo pet ekipa, a  nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila je ekipa Organizacije mladih iz Gornje Vrbe koji su baš kao nekad s turnira ponijeli pečenku.
Gastro delicije : kulen, kobasica i slanina  i čobanci koje su kuhale ekipe iz općinskih i gradskih organizacija HSS-a bile su izvor energije za sve sudionike druženje, a važno je naglasiti da je najbolji čobanac skuhala Gradska organizacija HSS-a Slavonski Brod pod vođenjem kuhara Joze Bosnića.

Priznanja za sudjelovanje najuspješnijima u spravljanju hrane dodijelio je predsjednik županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije  Davor Vlaović  koji je rekao  da su takva okupljanja HSS-ovaca pravi način kako mladima pokazati što znači živjeti HSS i sačuvati od zaborava temeljne vrijednosti društva: obitelj, vjeru, poštenje , a ne  zaboraviti i natjecateljski duh koji nas mora voditi ka ostvarenju ciljeva koje si zadamo. Temeljni cilj HSS-a je sudjelovanje u kreiranju politike koja će pomoći zapošljavanju mladih ljudi  kod socijalno osviještenih poslodavaca s naknadom za rad od koje se kože živjeti u zadovoljnim i sretnim obiteljima.

Na druženju se okupilo dvjestotinjak članova, simpatizera i članova obitelji HSS-ovaca koji su uz zabavu, tamburaše i domaću hranu 9.obiteljsko druženje HSS-a stavili na ljestvicu događaja o kojima će se dugo pričati.
Na taj način su HSS-ovci V. izborne jedinice započeli predkampanju za Parlamentarne izvore 2015.

Autor: RADIO NG / Klara Šćuka

Komentari
Prethodni članak“Ne stidim se, uistinu, evanđelja!” / Foto
Sljedeći članakStudirajte u Novoj Gradiški