POŽEGA –  Nakon dugo iščekivanja u Općoj županijskoj bolnici Požega danas je i službeno proradio uređaj za magnetsku rezonancu  i napravljene su prve edukacije za rad na njemu. Riječ je o suvremenom uređaju magnetskog polja 1.5 Tesla vrijednom preko 11 milijuna kuna.

– Požeška bolnica ima magnetsku rezonancu od 2003. godine. Tada smo bili prva opća bolnica s magnetom. U medicini tehnologija napreduje jako brzo, tako da smo već prije nekoliko godina počeli vršiti pritisak za nabavljanje novog uređaja. Ovaj moderan uređaj smo cijele godine rješavali dio po dio. Put je bio jako težak, ali stvari su nam se poklopile. Imamo već educirano osoblje za magnet i dobre ljude koji su nam odlučili pomoći – rekao je sanacijski upravitelj Opće bolnice Požega, Željko Glavić.

– Točno prije četiri godine požeška novinarka me pitala hoću li kada dođem na mjesto zamjenika ministra nastojati doprinijeti razvitku požeške bolnice. Ja sam prije svega bio, ostao i biti ću djelatnik ove bolnice. Nakon godinu dana stigao je novi rendgen nakon čega smo dobili upit kada će stići novi magnet. Moj odgovor je bio da će to biti jako teško i da nije bilo gospodina Zdravka Ronka, to bi se teško realiziralo. Jedan od jako važnih argumenata koje sam imao su naši radiolozi koji su uži specijalisti. Imamo izuzetnu struku i svima im zahvaljujem jer su bili dobar argument za ovakvo postupanje – rekao je zamjenik ministra zdravlja, Marijan Cesarik.

Prvi “enter” za rad nove magnetske rezonance pritisnuo je saborski zastupnik Zdravko Ronko.

– Ovo shvaćam kao jedno zaokruženo lobiranje za Opću županijsku bolnicu u Požegi u mom drugom mandatu u saboru. Izlobirao sam 30 milijuna kuna za bolnicu u Požegi i deset za pakračku bolnicu. Zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Požeška bolnica je najbolja bolnica u svojoj kategoriji u Hrvatskoj. Razlog je u partnerstvu kroz koje nismo gledali političke opcije. Radili smo zdušno za bolnicu i svoje građane – rekao je saborski zastupnik Zdravko Ronko.

Komentari
Prethodni članak“Advent u našem Gradu” / Foto
Sljedeći članak“Advent u našem gradu” – drugi dan!