8. memorijalni turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović” na kojem sudjeluje rekordan broj natjecateljskih ekipa iz cijele regije (Makedonija, Slovenija, Srbija, BiH, Hrvatska)  u znak sjećanja na doajena novogradiškog sporta  službeno je otvoren danas u 12 sati.

U spomen na doajena novogradiškog sporta rukometni veterani i veteranke, zajedno sa svim posjetiteljima prije otvorenja turnira, kako to i dolikuje, dali su počast minutom šutnje.

U sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u organizaciji novogradiške udruge Rukometnih veterana zajedno s veteranskim rukometnim klubom “Slavonka”, a pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška i novogradiške Turističke zajednice grada sve sudionike i posjetitelje pozdravio je Nikša Kaleb, bivši hrvatski rukometni reprezentativac. 

-”Drage kolegice i kolege, želim vam puno sportskoga uspjeha na ovome turniru i naravno, veselo drugo i treće poluvrijeme.”

Prigodnim govorom memorijalni turnir otvorio je gradonačelnik Vinko Grgić

-”Počeli smo ovu priču prije osam godina, bilo je samo četiri ekipe – Nova Gradiška je dala dvije, i uz nas Našice i Brođani, oni su i danas ovdje. Danasa je to skoro najviše na ovim našim prostorima i zbog toga nam je cilj i dalje širiti ovu priču rukometnih veterana. Učiniti to da se lijepo osjećate u našem Gradu. Prije smo se borili da budemo prvi ili drugi, da osvojimo naš turnir, da osvojimo prvo ili drugo poluvrijeme. Međutim, nama je cilj osvojiti treće poluvrijeme. To je ono što nas čeka večeras. Hvala što ste svi došli i dobro se osjećajte u našem Gradu.”

Podršku turniru pružio je i sin Ive Petranovića, Ivo jr.

Još jučer su se, u sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole predstavili natjecatelji. 12 muških i 9 ženskih ekipa s preko 250 sudionika. Nakon predstavljanja ekipa uslijedilo je i prvo odmjeravanje snaga, znanja i kvalitete ove dinamične igre s loptom. 

Ovaj turnir nije samo sportskog karaktera, nego i društvenog, jer  okuplja sportaše iz cijele regije koji kroz druženje stvaraju trajna prijateljstva. Ivo Petranović bi zasigurno bio ponosan na koncept ovoga memorijala, jer je veteranski susret upravo to – veliko prijateljstvo. “Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske širine i geografske dužine.” Naš Grad je ovoga vikenda sigurno najprostraniji u Lijepoj našoj.

no images were found