Prije dva dana primili smo od Željka Bigovića naredbu da iselimo iz Doma kulture Radio sa stvarima i osobama, i sa antenskog stupa s opremom.
Bez ikakvog pismenog obrazloženja, a samo usmenog našem kolegi, Bigović je telefonski izjavio:
“zašto bi ja njima dao prostor, a oni mene prozivaju u eteru”

Tim dubokoumno planiranim potezom Bigović pokazuje kako mu je pedesetak građana više od polovice izašlih birača na izborima dalo zakon u ruke kojim provodi egzekucije kako on želi nad onima koji nisu počešljani kao on.

Nije ga briga za informiranje građana, nego samo lojalni režimski novinari koji veličaju njegov lik i djelo. Na taj način je sebe stavio ispred svih građana koji su mu dali povjerenje i onih koji to nisu.

Tim činom pokazuje kako su mu građani totalno nebitni!

Nedostaje mu samo šešir, značka, pištolj i par mamuza, a konja već ima kod Zlate da bi bio kompletan šerif u gradu Nova Gradiška.

Nije ga briga što će grad izgubiti od najma 48 tisuća kuna jer on je gazda privatiziranog gradskog novca.

Kune se poštenjem i zgražava kada ga uspoređujemo sa Vukovićem, no Vuković je za njega mala beba. Gradom upravlja kao svojom privatnom tvrtkom, jer dolazi i odlazi s posla kada hoće te provodi u Sloveniji tri od pet radnih dana, nije ga briga za Grad.

Računovodstvo i knjigovodstvo gradskih tvrtki vodi njegov kum koji ujedno vodi i računovodstvo Bigovićeve privatne tvrtke, a donedavno je bio direktor Slavče koju je utjerao u debeli milijunski minus. Tko će kome naštimati nego svoj svome?

Drago će nam biti ako je te prostorije namijenio svojoj prijateljici Zlati Pazman Petrić, koja će smjestiti svoj radio “Prkos” u prostorije radija. Na taj način će se ublažiti financijska šteta gradu.

Lažljivi Bigović je svoju riječ odmah popiškio rekavši na zadnjem Gradskom vijeću kako je svima pod jednakim uvjetima omogućeno korištenje antenskog stupa, ali ovim istjerivanjem trenutno jedinog radija u gradu koji informira građane pokazuje da je lažljiv koliko je težak, i nepošten za troduplo od samohvaljenja koliko je pošten.

Mi u radiju se ne bojimo ničega, i nastaviti ćemo informirati građane iz ovih prostorija, nekih drugih ili u najgorem slučaju možemo i smijemo i iz šatora. Vidimo da je to sada popularno i dozvoljeno.

Oni koji nas poznaju i ne plaše se naše slobode govora i iskrenosti, to nam glasno i priznaju.
Oni koji nas jednako tako poznaju, a plaše se naše iskrenosti i slobode govora, skrivaju se iza prljavih aktivnosti i hrpe laži, skidaju prljavštinu i blato sa sebe, bacajući ga na nas, misleći da će tako zbuniti narod. Ma neće! Nije narod glup.

Pozdrav Gradonačelniče od nas jer znamo da sitno brojite!

Autor: Željko Siladi

Komentari
Prethodni članakRedovna izvještajna Skupština TZ NG
Sljedeći članakKazališna predstava “U tom mailu piše….”