U POPODNEVNIM SATIMA, 72-GODIŠNJAK ZA UPRAVLJAČEM SA 2,02 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Policijski službenici Policijske postaje Okučani su jučer 8. studenoga, oko 17 sati, u Staroj Gradiški, kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 72-godišnjak.
Utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 2,02 promila. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u policiji na otriježnjenju, te protiv njega podnose prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

VOZIO POD ZABRANOM, DOBIO 30 DANA ZATVORA, NOVČANU KAZNU OD 18.000 KN I PONOVNU ZABRANU

Jučer, 8. studenog oko 14,40 sati u Starom Petrovom Selu policijski službenici su kontrolirali 29-godišnjeg vozača osobnog automobila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije. Daljnjim provjerama policijski službenici su utvrdili da je 29-godišnjaku zbog skupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, sa pravom polaganja za dvije godine i tri mjeseca, te mu je i privremeno oduzet automobil.

Danas, 9. studenoga u jutarnjim satima proveden je žurni Prekršajni postupak protiv 29-godišnjaka, te mu je izrečena presuda kojom je kažnjen na 30 dana zatvora, novčanom kaznom od 18.000 kuna, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci koja će se izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, dok će privremeno oduzeto vozilo biti vraćeno vlasniku.

Komentari
Prethodni članakNaš ponos: Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi
Sljedeći članakMirela Relković: Fortenova grupa