U Opatiji počinju 7. dani elektroničkih medija. Ove će se godine razgovarati o donošenju medijske strategije o kojoj bi prisutne trebala izvijestiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. 7.Dani elekroničkih medija, 20. Dani radija, 7. Dani televizije i interneta i ove godine imaju svoje nagrađene, a Radiju Nova Gradiška ide još jedna u nizu nagrada i to za najbolji radijski – za emisiju Music box, autora i urednika kolege Nikole Kneževića.

Uz brojne stručne teme koje se odnose na zakonsku regulativu i tehničke uvjete poslovanja, jedna od najvažnijih tema i ove će godine biti težak položaj lokalnih medija te njihova održivost.

Lokalni mediji i dalje se u vrlo nezahvalnoj situaciji zbog teške gospodarske krize koja traje već nekoliko godina. Unatoč tomu vodstva lokalnih medija čine sve kako bi se održali u takvoj situaciji, svjesni koliko je djelovanje lokalnih medija važno za razvoj i napredak lokalnih zajednica na svim razinama. U želji da se prevlada aktualno stanje i da se dogode pozitivne promjene položaja lokalnih medija, udruge koje ih okupljaju predlažu i očekuju dijalog sa svim odgovornim strukturama. Očekuju da se čuje i njihov glas u kreiranju buduće medijske politike, a prigoda za to su 7. dani elektroničkih medija, izjavio je Marijan Beljan, predsjednik HURIN-a.

Na 7. dane elektroničkih medija dolazi ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, koja će okupljenima govoriti o medijskoj strategiji, temeljnom dokumentu na kojemu rade stručnjaci Ministarstva kulture i koji bi trebao odrediti smjernice za rad medija u Hrvatskoj. Na panelima će se razgovarati i o regulaciji internetskih medija te pružatelja usluga putem satelita i kabela. Predstavnici nacionalnih televizija HRT-a, Nove TV i RTL TV-a iznijet će svoje viđenje utjecaja globalnih trendova na hrvatsku audiovizualnu industriju. Svoja iskustva će prenijeti i gosti iz Slovenije te BiH.

I ove će godine izvještavanje nacionalnih medija biti pod dodatnim povećalom zbog predsjedničkih izbora. O toj će se temi razgovarati na panelu “Promjena pravila izborne promidžbe”. Očekuju se stajališta predstavnika nacionalnih televizija, saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, predstavnika GONG-a i Vijeća za elektroničke medije. 

7.Dani elekroničkih medija, 20. Dani radija, 7. Dani televizije i interneta i ove godine imaju svoje nagrađene, a Radiju Nova Gradiška ide još jedna u nizu nagrada i to za najbolji radijski jingl za emisiju Music box, autora i urednika kolege Nikole Kneževića.

Glas naroda najslušanija emisija našeg Radija, godinama dobiva samo najboje ocjene i nagrade, a posebno je pohvaljena i ujedno poticana od strane Agencije za elektorničke medije u Fondu za pluralizam. Jedina emisija ovakvog karaktera na lokalnim medijima, gdje se, slobodno, bez cenzure, u komunikaciji sa slušateljima, obrađaju teme iz sredine u kojoj živimo.

 

Proteklih sedam godina, podsjetimo Radio Nova Gradiška dobila je zlatne i srebrne mikrofone koje je HURI Ndodjelio zaslužnim kolegama:.  Rajku Aleksiću, Sanji Bukvić, Đurđi Aleksić, direktoru i vlasniku Željku Siladiju za radijski program kojeg emitira Radio Nova Gradiška, a evo ove godine i kolegi Nikoli Kneževiću za najbolji radijski jingl.

Ovo je još jedan dokaz, da je spoj iskustva i mladosti najbolja kombinacija, i da se prava ekipa našla na pravom mjestu – frekvenciji 98,1 MHz Radija Nova Gradiška.

Autor: Radiong

 

 

 

 

Komentari