58 teže zapošljivih žena s područja općina Davor, Dragalić i Vrbje dobilo je toliko željeni posao i imat će osiguranu egzistenciju sljedećih 12 mjeseci. Rezultat je to još jednog Programa zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje II.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Projekt je odobren 23. srpnja 2020. godine, a ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava potpisan je 4. rujna 2020. godine.

– Ukupna vrijednost projekta je 4.998.040,00 kuna uz sto postotnu stopu sufinanciranja. Projekt je usmjeren na zapošljavanje 58 teže zapošljivih žena, pripadnica ciljne skupine, s ciljem unapređenja njihovog radnog potencijala. Svaka žena će pružati pomoć i podršku za šest krajnjih korisnika. Broj krajnjih korisnika iznosit će 348. Projektna aktivnost odnosi se na zapošljavanje žena u svrhu pružanja pomoći starijima i osobama u nepovoljnom položaju.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška te općine Davor, Dragalić i Vrbje.

Žene su s radom započele 1. prosinca 2020. godine. U sklopu projekta krajnjim korisnicima podijelit će se 4176 paketa higijenskih potrepština. 58 žena steći će 12 mjeseci radnog iskustva i nova znanja te radne sposobnosti koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje. I ovim projektom nastojat ćemo pozitivno utjecati na izgradnju i jačanje ljudskih potencijala na lokalnom tržištu rada, dugoročno pozitivno potaknuti promjene u smislu poticanja socijalne inkluzije ranjivih skupina društva te promicati dobro upravljanje, transparentnost, odgovornost i pravovremeno obavljanje poslova – istaknuo je voditelj projekta, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Franjo Pavlović.

Koordinatorice projekta bit će Kristina Arić i Marta Matošević.

Gradsko društvo Crvenog križa već je provodilo projekt „Zaželi” koji je trajao 30 mjeseci također na području općina Davor, Dragalić i Vrbje. Zaposleno je bilo 45 žena koje su brinule o 340 korisnika s područja ovih općina.

 

Komentari
Prethodni članakIako nisu u njihovoj nadležnosti, pet županija u vrtiće lani uložilo milijunske iznose; najviše iz proračuna izdvojila Brodsko-posavska županija
Sljedeći članak64 nove pozitivne osobe u Brodsko posavskoj županiji, preminula jedna osoba