Dosta je bilo osjećaja umora, pospanosti i lijenosti – vrijeme je za detoks, i to uz pomoć 5 savjeta koje vam donosimo.

Obilje hrane i pića usko su vezani uz blagdane, pa tako rijetko tko tih nekoliko dana živi zdravo. Međutim, prejedanje i opijanje dovodi do toga da se osjećate umorno, iscrpljeno i bez motivacije da išta radite.

Kako biste se narednih dana vratili u nešto normalnije stanje, donosimo 5 savjeta za detoks.

Svjesno jedite

Nemojte da vam jedenje postane nešto što obavljate usput. Posvetite li se jedenju ručka ili drugog obroka kao što se posvetite i ostalim aktivnosti, posvetit ćete tome dovoljno pažnje da shvatite što radite, koliko ste pojeli i kada ste siti. Obratite pažnju na zalogaje, uživite se u sami proces jedenja – jednostavno budite svjesni tog čina.

Pijte toplu vodu s limunom

Voda s limunom, tj. limunada pomaže organizmu da se očisti od svega lošega što smo unijeli u njega. Topla limunada olakšava izbacivanje toksina, pomaže sa zatvorom, ali i proljevom, optimizira rad crijeva.

Pijte dovoljno vode

Ovo je savjet za svaki dan, neovisno o tome je li blagdan ili ne. Ključno je unositi u organizam dovoljno vode, no još je važnije piti vodu kada tijelo tijekom blagdana dehidrirate alkoholom, šećerom i teškom hranom.

Jedite laganu hranu

Uvedite u svoju prehranu što više voća i povrća. Ostavite se teške, masne i nezdrave hrane na neko vrijeme.

Aktivirajte se

Dosta je bilo izležavanja! Vrijeme je da krene šetati, trčati ili raditi neku drugu aktivnost koja vam nije mrska. Pronađite vremena za to da tijelu pružite boravak na svježem zraku.

Važno je, također, da ne unosite alkohol, šećer i ostalu nezdravu hranu kako biste tijelu vratili energiju i zdravlje.

Izvor: studentski.hr
Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakSretna vam Nova godina!
Sljedeći članakKorona karta Hrvatske i regije nasmijala mreže: ”Negdje sve zatvoreno, negdje možeš sve”