Tradicionalno 5. pokladno jahanje održano je jučer poslijepodne u Bodovaljcima. Organizator je konjogojska udruga „Slavonija“ iz Slavonskog Broda i DVD Bodovaljci, uz potporu Općine Vrbje i Brodsko-posavske županije. Više od 50 konjanika je prošlo kroz selo koje  je bilo lijepo i prigodno okićeno.

Manifestaciju je otvorio župan Danijel Marušić, koji je istaknuo kako Brodsko-posavska županija uvijek podupire manifestacije koje postoje da se očuva tradicija te koja uključuje mlade ljude.

Dožupan Davor Vlaović napomenuo je kako ovakvi događaji upotpunjuju život na selu i u manjim sredinama.

Načelnik Općine Vrbje i d0maćin rekao je da je sretan što ima sve više ovakvih događaja u njegovoj općini, ali i to da se mladi okupljaju i druže.

Povorka konjanika u pratnji Trenkovih tamburaša (HKUU “Trenk” Nova Gradiška) prošla je kroz cijelo selo, a imali su 4 stajališta, “punkta”, gdje su ih domaćini dočekati s rakijom i kuhanim vinom, domaćim suhomesnatim proizvodima i slavonskim kolačima.

Nakon povorke konjanika, upriličeno je i druženje u Mjesnom domu gdje su na tradicionalnoj pokladnoj zabavi nastupili najmlađi članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ iz Nove Gradiške i članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” iz Vrbja. Nakon njihovih nastupa, prisutne je zabavljao Tamburaški sastav „Širok šor“.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakProgram “Tumač / prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika”
Sljedeći članak“Da se ne zaboravi”