U subotu 21. studenog na novogradiškoj kuglani „Exit“ s početkom u 18.00 sati odigrat će se prvenstvena utakmica 9. kola III. Hrvatske kuglačke lige – Regija istok – zona Požega u kojoj će snage odmjeriti novogradiški kuglački klubovi „Nova Gradiška“ i „Obrtnik-Bam“.

Bez obzira na trenutni plasman ekipa („Nova Gradiška“ se nalazi na 1. mjestu bez poraza, dok „Obrtnik“ zauzima pretposljednje 11. mjesto s jednom pobjedom, dva remija i pet poraza) očekuje nas uzbudljiva kuglačka utakmica s obzirom na sportski rivalitet ove dvije ekipe.
Stoga pozivamo sve ljubitelje kuglanja da u subotu dođu na našu novu kuglanu i uveličaju
ovaj sportski događaj. Uz najavu utakmice skrećemo pozornost na jedan zanimljiv podatak. Posljednji put dvije novogradiške kuglačke ekipe službenu prvenstvenu utakmicu odigrale su još krajem osamdesetih godina u sklopu tadašnje Općinske kuglačke lige gdje su nastupali novogradiški klubovi  „Hajduk“, „Vinogorje“, „Strmac“ i dr. U tadašnjoj slavonskoj regiji posljednju važniju utakmicu u sezoni 1985/1986. odrigrali su „Tang“ i čuveni „Zanatlija“ koji je kroz drugu polovicu 80-ih i početkom devedesetih ispisao najslavnije stranice novogradiškog kuglanja.

Autor: Đorđe Mihovilović

Komentari
Prethodni članakU Novoj Gradiški “Križ” za Vukovar / Foto
Sljedeći članakU Trnakovcu pronašao dvije metalne košuljice od mina