U suradnji s udrugom „Pozitiva“ Nova Gradiška u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška proveden je projekt pod nazivom „Kalendar zdravlja 2025.“ U projektu su sudjelovali učenici zanimanja kuhar i konobar sa svojim nastavnicima praktične nastave Josipom Pejanićem, Damirom Vlainićem, Stjepanom Mandićem i ravnateljicom Mirelom Brlić-Trnka.

Učenici su pripremili i poslužili: krem juhu od koprive, fritaju od koprive, sendviče s namazom od slanutka i tune, polpete od povrća, salatu od ječma, graha i feta sira. Na kraju obroka smo se zasladili napitcima od banana i šumskog voća.

Kako su naglasili iz Udruge Pozitiva, cilj projekta je, prije svega, promicati zdravlje i zdrave navike. Aktivnost je realizirana u prigodi Europskog dana debljine, u sklopu projekta “Kalendar zdravlja 2025.” koji Udruga Pozitiva provodi uz potporu Grada Nova Gradiška.

Izvor/Foto: IOŠ, Udruga Pozitiva

Komentari
Prethodni članakGimnazija Nova Gradiška: Nastava u prirodi uz kreativne zadatke i dobru atmosferu
Sljedeći članakU župnoj crkvi u Novoj Gradiški čitat će se Biblija, čitači javite se