Chromos Svjetlost je jedna od tvrtki koji su svijetli primjer kako biti ukorak sa zahtjevima tržišta, a ujedno i provoditi EU projekte, te pri tome i proširivati proizvodne pogone, ali što je i najvažnije – zapošljavati. 

Upravo su takve rezultate imali i u projektu „Za nijansu bolji“ u sklopu kojeg su u utorak 19. srpnja 2016. održali završnu konferenciju i ponosno istaknuli ispunjenje cilja projekta, povećanje regionalne konkurentnosti u djelatnosti proizvodnje boja i lakova. Projekt je težak gotovo 17 i pol milijuna kuna od čega je Europska unija sufinancirala kroz Europski fond za regionalni razvoj skoro 6,7 milijuna kuna.

“Izgrađen je pogon od oko 800 metara kvadratnih, nabavljena je oprema koja je bila potrebna u novom i starom pogonu, nabavljena je oprema u razvoju, te je izvršena obuka kadrova. Sljedeće aktivnosti će biti usmjerene također na nova ulaganja, a ići ćemo na to da provedba projekata u budućnosti bude što lakša”, kaže Ivan Majstorović, komercijalni i financijski direktor.

Kako je istaknula Željka Buzov, tehnički direktor Chromos Svjetlosti, projekt vrijedi svake lipe, no truda je bilo i više nego što je trebalo, jer je projekt na razini zakonodavstva previše zakompliciran.

“Bili smo prisiljeni sve nabave odraditi preko javne nabave, primjerice jedna od 4 nabave imala je 9 grupa, od kojih je jedna imala 11 stavki, a one su bile slične koliko jabuka i svemirski brod. Radi se na tome da se pojednostavi proces nabave, te smo i tu imali malu ulogu iz razloga što smo se u Ministarstvu potužili na tu problematiku. Vjerujem da će situacija biti puno bolja za sljedeći projekt koji pripremamo za kraj godine”, ističe.

Trude se uvijek biti za nijansu bolji, što govori i sâm naziv projekta, uvijek su bili korak ispred tržišta, no ono je svake godine drugačije, ali su uvijek pomno pratili sve trendove, a dokaz je i njihova visoka pozicioniranost na tržištu. S ponosom ističu suradnju s Centrom za tehnološki razvoj koji je također radio na izradi ovog projekta i to u vrijeme direktora Dragana Jelića, koji je danas na poziciji pomoćnika ministra regionalnog razvoja i EU fondova.

“Iskustva iz ovog i drugih projekata pomogli su mi da i postanem pomoćnik ministra, ali i da poboljšamo, odnosno smanjimo kompleksnost natječaja. Do sada nije bilo sluha, ali ekipa koja je sada došla, a koja je uvijek bila na terenu i radila projekte, u vrlo kratkom roku je sve pojednostavila. Tako da mogu obećati kako sljedeći put neće biti kao ovdje 65 registratora za jedan projekt, nego puno manje. Projekt nije bilo lako niti provesti, niti napisati, tako da čestitam ovoj ekipi na čelu s ljudima iz Chromos svjetlosti i CTR-a, te je ovo temelj za buduće projekte”, rekao je Jelić.

Kvaliteta ove tvrtke iz Lužana prepoznata je i na zahtjevnom svjetskom tržištu, pa bilježe sve značajnije rezultate i na području izvoza. Tržište su proširili i na zemlje Europske unije, a u čemu će svakako u budućnosti pridonijeti i realizacija ovakvog i sličnih nadolazećih projekata.

Tekst: Nikola Knežević

Foto: Željko Idžotić

no images were found

Komentari
Prethodni članakJAVNO PRIOPĆENJE BIVŠIH SUDIONIKA „NEZAVISNE LISTE GRUPE BIRAČA – ŽELJKO BIGOVIĆ“
Sljedeći članakPOSTANI 8. MILIJUNTI POSJETITELJ CITY COLOSSEUMA