Gradsko društvo Crvenog križa i Hrvatski crveni križ provodit će u četvrtak, 11. listopada tradicionalnu 40. akciju “Solidarnost na djelu”.

Ove godine akcija se provodi pod nazivom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija.” Kako smo saznali u razgovoru sa ravnateljem gradskog Crvenog križa Franjom Pavlovićem u akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana i novac u apoenima od pet, deset i dvadeset kuna.

U akciji koja će započeti sutra, 11. listopada u poslijepodnevnim satima kada će 140 volontera,  učenika osnovnih gradskih škola i dvadesetak odraslih osoba obilaziti građane našeg grada i općina  i prikupljati pomoć. Volonteri će imati ovjerene i pravovaljane akreditacije Crvenog križa, a djeca će biti vidljivo označena znakom Crvenog križa kako bi se izbjeglo zlorabljenje ove humanitarne akcije. Akcija traje do 31. prosinca 2012.

Ravnatelj Gradskog Crvenog križa upućuje apel za pomoć i zahvaljuje na svoj dosadašnjoj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Na kraju još napomenimo da se hrana, odjeća i obuća prikupljaju svakim danom od 8 do 14 sati u prostorijama gradskog Crvenog križa.

Autor: Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakSedmo koloa treće C šahovske lige skupine istok
Sljedeći članakJednaka prava za sve – djeca i osobe s invaliditetom