Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca, s ciljem podizanja razine svijesti o problemu zlouporabe različitih sredstava ovisnosti. Tijekom tog razdoblja društvo se poziva na aktivno sudjelovanje kroz zajedničke aktivnosti usmjerene na rješavanje ovog ozbiljnog problema današnjice.
Gimnazija Nova Gradiška i ove se godine pridružila akciji s raznolikim i zanimljivim aktivnostima. U svim razredima održan je pub kviz “Zavrtimo rundu…znanja” te debatne radionice na tezu “Popularizacija zdravog života donosi više štete nego koristi”, dok je za učenike koji sudjeluju u Čitateljskom klubu provedena radionica “Prikaz biblioterapijskih tehnika u praksi“. Nadalje, održan je zajednički koncert novogradiških osnovnih i srednjih škola „Glazbom protiv ovisnosti“, na kojem su učenici imali priliku pokazati svoje talente i ostvarivati međusobnu povezanost i suradnju. Također, učenici su prisustvovali predstavili „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ koja je za cilj imala osvještavanje negativnih posljedica ulaska u svijet droge.
U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška održana je prezentacija učeničkih radova na kojoj su se njihovi učenici predstavili zanimljivim plakatom. Tijekom cijelog Mjeseca borbe protiv ovisnosti, hodnike Gimnazije krasila je izložba kreativnih i vizualno privlačnih likovnih radova vezanih uz temu prevencije ovisnosti.
Tekst/Foto: Gimnazija Nova Gradiška
Komentari
Prethodni članakAdvent u Starom Petrovom Selu okupio brojne posjetitelje
Sljedeći članakU Novoj Kapeli obilježena 20. godišnjica djelovanja Udruge sv Vinka Paulskoga