Gospel ansambl Agape iz Zagreba njeguje i promiče duhovnu glazbu. Sastav je osnovan 1983. godine i djeluje neprestano sve do danas. 2018. godine ansambl Agape obilježio je i svoju 35. obljetnicu neprekidnog djelovanja u dvorani Vatroslava Lisinskog. Snimili su sedam albuma. Repertoar skupine vrlo je bogat: klasični i suvremeni gospel, crnačke duhovne pjesme, jazz i blues gospel, country gospel, gospel šansone i balade, božićne pjesme, skladbe naših suvremenika i vlastite skladbe. Posebno njeguju popularno a cappella pjevanje uz beatboxing i bogatu harmoniju.

Iza njih je više od pet stotina koncerata, tisuće pojedinačnih nastupa, mnogo zadovoljnih slušatelja, koncertnih dvorana i pohvalnih novinskih osvrta te mnoga gostovanja na televiziji i radiju. Tako je bilo i u Novoj Gradiški gdje su nastupili “Tata i tri brata” odnosno, pastor Darko Kovačević, i njegova tri sina Matija, Andrija i Jakov. Timu odličnih glazbenika pridružile su se supruga i majka Roberta Kovačević te supruga najmlađeg sina Karolina Kovačević.

-” Za Novogradiščane smo pripremili koncert koji obiluje gospel pjesmama, ubacili smo božićne jer počinje Advent, od duhovnih do autorskih pjesama koje pišem ja. Roditelji imaju sluha, nadareni su za glazbu, nisu išli na Akademiju no braća i ja nismo imali izbora, jednostavno smo odrastali uz gospel glazbu i nastavili tim putem. Nisam toliko upoznat s domaćim pjesmama ali gospel, jazz, blues jako volim. Prije 9 godina sam nastupio na sad popularnoj emisiji The Voice, točnije tata me prijavio. Nisam uopće znao što me čeka jer ima puno predaudicija i zapravo je sam uspjeh doći na live jer je to već probrana ekipa. Bilo je to odlično iskustvo. Ako volite glazbu i nadareni ste, samo naprijed, vrijedi se baviti glazbom zbog svog užitka. Glazba oplemenjuje, bilo da ste slušač pa uživate u izvedbama ili ste izvođač, ima jako puno prednosti, ljekovita je. Pratite svoje srce jer glazba je uzvišena stvar. To je jezik koji svi razumijemo,” – kaže član gospel ansambla Agape, Andrija Kovačević magistar muzike koji je specijalizirao saksofon.

Sastav Agape nastupit će na HRT-ovom live Božićnom koncertu u Ciboni koji je svake godine 26. prosinca, a otpjevat će jednu pjesmu s mentorom The Voica Dinom Jelusićem te jednu zasebnu točku uz veliki zbor iz cijele Hrvatske.

Na kraju koncerta, najavljen je niz predavanja koje će održati govornik Kent Sharpe.

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Održana Izložba malih životinja
Sljedeći članakHVZ: Oprezno s korištenjem božićnih dekoracija