U Gradskoj vijećnici jučer je održano Dječje gradsko vijeće na kojem su mali vijećnici prikazali rad svoga vijeća, nastupili s prikladnim sadržajima, te izložili svoje pohvale, kritike i prijedloge gradu.

Prije svega, pozdravne riječi svim prisutnima uputila je Verica Lukačević predsjednica Društva „Naša djeca” Nova Gradiška.

– Hvala vam što doista živimo u Gradu prijatelju djece, gdje djeca kvalitetno provode svoje vrijeme. Uživajte u dječjem tjednu kao i u početku školske godine. U gradu gdje gradonačelnik zajedno sa suradnicima uistinu podržava, ne samo programe DND-a, nego što uvažava prijedloge naše djece i puno toga je kroz naše susrete kako rečeno, tako i uvaženo. Stariji vjećnici i forumaši uputit će svoja pitanja, oni bi nešto više aktivnosti u Gradu. Dobili su bazene, klizalište, zapravo je jako puno aktivnosti u Domu kulture što kvalitetno ispunjava njihovo slobodno vrijeme, – rekla je Lukačević.

Zrelim nastupom pred svojim vršnjacima, ali i svojim učiteljima, voditeljima, te članovima Gradskoga vijeća članovi Dječjeg foruma i vijeća prikazali su kroz prezentaciju svoj rad kroz proteklu godinu, te iznijeli svoje prijedloge što poboljšati u gradu.

Gradonačelnik grada i saborski zastupnik Vinko Grgić u početku sjednice osvrnuo se na prošlogodišnje vijeće, te naglasio kako su djeca gradu najvažnija. Djeca su izrazila zahvalnost uvažavanjem prijedloga izrade Gradskih bazena na kojima su proveli većinu ljetnih praznika kao i školskih ormarića.

-” Djeca i njihovi prijedlozi su velika motivacija, nakon zamolbe za Gradske bazene i to smo ostvarili. Vjerujem da su uživali na bazenima sa svojim obiteljima, sad idemo dalje, prizemlje robne kuće bit će velika dvorana sa računalima, te prostorije ćemo iskoristiti za dodatne sadržaje potrebne djeci. Što se tiče javne rasvjete na Urijama, moramo razmišljati na ekološki način i prigušiti rasvjetu zbog životinja. Slažem se da treba biti više biciklističkih staza, ispred Gajeve škole bit će posebna biciklistička staza između stabala koja će zasigurno mladima biti zanimljiva, dokumentacija je spremna, ” – odgovarao je gradonačelnik Grgić na dječja pitanja i zahvalio na novim prijedlozima.

 

Komentari
Prethodni članakZavršena novogradiška Teniska liga 2023.
Sljedeći članakVodovod zapadne Slavonije: Obilazak postrojenja i predstavljanje gospodarenja vodom