U Novoj Gradiški održat će se Satjin piknik – događaj koji je ispunjen ljubavlju i sjećanjima na dragu sugrađanku Satju.

Satja je bila posebna djevojčica koja je s nama proslavljala mnoge rođendane, smijala se, šarala lice šarenim bojama i bila spremna uvijek pomoći svima u svojoj okolini. Njena radost i nevjerojatna snaga ostavili su dubok trag u našim srcima. Sada, dok se pripremamo za ovogodišnji Satjin piknik, osjećamo se počašćenima što možemo nastaviti njen duh i nasljeđe. Ovaj piknik je naša prilika da se zajedno s drugim divnim ljudima prisjetimo te prekrasne djevojčice i svih trenutaka koje smo proveli zajedno s njom. Neka Satjin piknik bude dan ispunjen ljubavlju, radosti i zajedništvom, kažu iz novogradiške Rođendaonice.

Satja i odbojka imale su posebnu vezu i baš zbog toga na pikniku u subotu 16.rujna moći ćete iskušati svoju spretnost uz pomoć djevojaka iz ŽOK-a Nova Gradiška.

Program piknika:
Od 09:00 do 11:30 sati održat će se radionice u gradskom parku (Radionice će održati: Društvo naša djeca Nove Gradiške, Gradska knjižnica Nova Gradiška, Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja, KIRart, Plesni studio Marine MIhelčić, Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška i Rođendaonica Nova Gradiška).

U 12:00 sati na Cvjetnom trgu će se u nebo pustiti šareni baloni u čast svih malih boraca. Od 20:00 sati počinje večernji program kod fontane u gradskom parku gdje će nastupiti Gradska glazba Nova Gradiška.

U sklopu programa prikupljat će se donacije za rad Udruge Jak kao Jakov koja svojim djelovanjem već 13 godina pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Satjin osmijeh i nevinost ostavili su trajan utisak na sve koji su ju poznavali i voljeli. Sjećanja su izvor utjehe, a Satjin piknik je poseban piknik gdje će novogradiščani odati počast ovoj posebnoj djevojčici. Osim odbojke, čitanja, kreativnih uradaka, Satja je ostavila trag na mnogim sugrađanima. Posebno je voljela piknike, zato će njoj u čast mnogi maleni i veliki sugrađani održati jedan poseban, kakav je voljela.
Nešto više o Zlatnom rujnu:
Maligne bolesti u dječjoj dobi imaju socijalne i medicinske posljedice zbog toga što traumatiziraju i izazivaju teškoće u prilagodbi na novu životnu situaciju i pogađaju obitelj kao primarno okruženje bolesnog djeteta u kojem je djetetu nužno pružiti ljubav i odgovarajuću skrb. Roditeljima je u prevladavanju svakodnevnih teškoća s kojima se suočavaju u brizi za svoje dijete neophodno osigurati pomoć: omogućiti ravnomjernu dostupnost skrbi i suvremenih postupaka liječenja i, jednako važno, obiteljima pravovremeno pružiti psihološku potporu. Mjesec rujan obilježava se kao mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima u dječjoj dobi. Od malignih bolesti godišnje u prosjeku oboli oko 250 tisuća djece dok u Hrvatskoj brojke variraju na godišnjoj razini između 100 i 150 oboljele djece. Rujan je mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece te je to prilika da se šira zajednica upozna s problemima s kojima se suočavaju oboljela djeca i njihove obitelji, razvije empatija i oboljelima se pruži podrška.
Komentari
Prethodni članakNovogradiška Gimnazija bogatija za konferencijsku učionicu
Sljedeći članakDvije prometne nesreće