Učenici OŠ Mato Lovrak završnom su priredbom ispratili još jednu generaciju učenika osmih razreda!
Program, koje su vodile učenice 8. razreda Patricia Gazibarić i Tara Prgomet, započeo je svečanom akademskom himnom Gaudeamus igitur, koju su uz klavirsku pratnju učenice Klare Andrašić, izveli učenici osmih razreda. Osmaši su se potrudili i oduševili publiku pripremivši, uz pomoć svojih razrednica, svečan i raznovrstan program. Svoje doživljaje iz školskih klupa prikazali su i  kraćim igrokazima, „Romeo i Julija na moderan način“ koji su izveli Tomo Kotarski i Lara Milak iz 8.b razreda te „Nismo mi tračerice“ u izvedbi učenica Ive Mikić i Tare Ćorković iz 8.a razreda.
Stihove pjesme „Tvoja staza“ Ratka Zvrka govorili su učenici Tena Valković, Marin Mikić, Lorena Dukić, Petar Stipančević, Leon Petrić, Ella Šajfar, Marko Koričić, Patricia Banović, Benjamin Strmotić i Lorena Denis uz klavirsku pratnju učenice Tije Keller. Osmaši su  prisutne oduševili i svojim glazbenim sposobnostima. U glazbenom su dijelu programa nastupili: Sara Strinavić, Tia Keller, Emili Stipančević, Sven Tokić te članovi školskog benda pod vodstvom učitelja Dragana Starivlaha koji su izveli nekoliko pjesama. Plesnom točkom predstavile su nam se osmašice Ella Šajfar i Ana Kolak, a pjesme o svom razredu pročitale su učenice Vanesa Marjanović (napisala Anamaria Valković, 8.b) i Nika Bušić (8.d). Također, učenici 8. b, c. i d razreda predstavili su se prisutnima i videom u kojem su ukratko prikazali svoje četiri godine boravka u školi. Ovim programom učenici su htjeli izraziti poštovanje i zahvalnost prema učiteljima i roditeljima koji su ih podržavali i pratili kroz osnovnoškolsko obrazovanje.

Sve je nazočne pozdravila i ravnateljica Vesna Lončar Cindrić koja je svim učenicima 8. razreda zaželjela puno uspjeha u daljnjem školovanju, ali i životu. Središnji je dio programa bio namijenjen najboljim osmašima, učenicima koji su sve godine osnovnoškolskog obrazovanja završili s odličnim uspjehom. Za svoja su postignuća nagrađeni priznanjima koja im je uručila ravnateljica Škole. Nagrađeni su učenici: Ana Kolak, Iva Mikić, Petar Orešković, Tena Valković (8.a), Lara Milak, Leon Petrić, Petar Stipančević, (8.b)  Ella Conjar, Emili Stipančević, Franka Tutić Petrić, Sara Vukić, (8.c) Nikola Lovrić i Tara Tutić, (8.d). Priznanje za iznimnu hrabrost i trud tijekom školovanja uručeno je i učeniku Mateu Sveriću. (8.a)

Izvor: OŠ Mato Lovrak

Komentari
Prethodni članakVečeras u kinu pogledajte novi nastavak filma “Nemoguća misija: Odmazda-prvi dio”
Sljedeći članakU subotu 6. vatrogasni kup DVD-a Baćin dol