U noći, 7. lipnja oko 00:25 policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, Postaje granične policije Slavonski Šamac ponovno su spašavali strane državljane. Naime, policijski službenici su sa službenim plovilom obavljali nadzor državne granice, da bi kod Oprisavaca uočili gumeni čamac s nekoliko osoba koji se kretao prema obali Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine. Također su uočili jednu mušku osobu koja se nalazila u rijeci Savi (pored gumenog čamca) i koja je dozivala upomoć, a koju su policijski službenici brzom reakcijom izvukli iz rijeke i smjestili na službeno plovilo. Također su i ostale osobe iz čamca (dvoje djece, jedna trudnica i jedna muška osoba) na siguran način smjestili na plovilo te ih prevezli do obale Republike Hrvatske.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći su došli u Oprisavce, pružili su im adekvatnu pomoć, pregledali ih i konstatirali da su zdravi, dok su trudnicu odveli na dodatne pretrage u bolnicu te su je nakon pregleda pustili iz bolnice. Policijski službenici su ih potom prevezli u policijsku postaju, gdje su im osigurali hranu i piće.

Daljnjim radom utvrđeno je da se radi o stranim državljanima, nezakonitim migrantima te se nastavlja daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.

Napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo se za sigurnost osoba koje na ovakav način pokušavaju prijeći državnu granicu te se mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, odnosno prelaska preko rijeke Save.

Ovo je samo jedna u nizu akcija spašavanja osoba brodsko-posavskih policajaca.

Komentari
Prethodni članakKUD Šokadija organizira 28. Antunovo u Batrini
Sljedeći članakNovi termin koncerta: Gibonni u Rešetarima 23. lipnja