U sklopu svojih redovitih aktivnosti, a u cilju još intenzivnije  suradnje s turističkim agencijama, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije organizirala je dolazak predstavnika najveće strukovne organizacije turističkih agencija UHPE /Udruge hrvatskih putničkih agencija / u Brodsko – posavsku županiju. 

Kako je naglasila Ružica Vidaković, direktorica turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Udruga hrvatskih putničkih agencija iznimno je važan partner u ostvarivanju zadaća i ciljeva u pogledu turizma jer okupljanju oko 230 članica putničkih agencija koje se bave prodajom turističkih proizvoda. “Imamo svake godine sve bolju suradnju. Nadam se da će nakon ovoga susreta naša suradnja biti još bolja te da ćemo doprinijeti promociji cijele naše županije i šire.” – istaknula je Vidaković.

Susretu su, uz direktoricu županijske Turističke zajednice nazočili i Dinka Matijević, direktorica TZGNG i Ivan Ivanović, predsjednik Turističke zajednice Općine Cernik.

Dinka Matijević naglasila je veliki potencijal Nove Gradiške i okolice u razvoju lokalnog turizma, od eno gastro ponude, baštine, kulture do značajnih lokaliteta i manifestacija koje privlače velik broj posjetitelja.

Milan Rosić, voditelj Slavonskog dućana,  goste je upoznao s asortimanom autohtonih  proizvoda   koje nude proizvođači iz pet slavonskih županije i istočnog dijela Sisačko-moslavačke županije. Naglasio je da imaju 98 kooperanata koji nude preko tisuću domaćih proizvoda i čine važnu kariku u turističkoj ponudi ovoga kraja.

Ivana Maltar  direktorica  Udruge hrvatskih putničkih  agencija naglasila je značaj ovakvog posjeta jer upravo su predstavnici putničkih agencija osobe koje su odlučujuće u kreiranju paket aranžamana i kojima je cilj prezentirati županiju, da sami dožive što se nudi i što se može uključiti u turističke aranžmane.

Predsjednik  Udruge Tomislav Fain kazao je kako je važno širiti turizam s obalnih dijelova Hrvatske na kontinentalni dio. Slavonija ima velik potencijal, bogatu ponudu, a ono što ističe kao nedostatak su kapaciteti. “S jednim novim hotelom, destinacija bi prodisala i na taj način privukla veći broj gostiju. To je ono na čemu se treba raditi i o čemu govorim već 10 godina.” – rekao je.

Put kojim Slavonija ide s malim OPG-ovima, sa smanjenim smještajnim kapacitetima je dobar put i sigurno je napredak, ali po mom mišljenju to je sporiji put i tako će se teže razvijati. Kada bi bio jedan pokretač poput hotela, na taj način bi se kretalo brže i jednostavnije.”

Nakon Nove Gradiške gosti su posjetili Slavonski Brod, općinu Bebrina i novi turistički proizvod „Adrenalinska šuma“. Održana je i sjednica Upravnog i Nadzornog odbora UHPA-e u hotelu Savus, nakon čega je uslijedila prezentacija gastro ponude. TC

 

Komentari
Prethodni članak‘Marginalci’ u novogradiškom kinu: Dugometražni film u produkciji Kerekesh Teatra
Sljedeći članakOdržan 8. Let s Gavranom: predstavljena poema “Obrana Jeruzalema”