Povodom Dječjeg tjedna, Dječji vrtić „Matija Gubec“ iz Cernika organizirao je brojne zanimljive sadržaje, a četvrtak je bio posvećen suradnji s prijateljskom Gradskom knjižnicom Nova Gradiška. Poticaj ovom vedrom susretu dala je naša dugogodišnja kreativna suradnica Sanja Podkonjak, odgojiteljica vrtića Cernik .
U susretu su sudjelovali mališani starije mješovite skupine „Ribice“ s voditeljicama Sanjom Podkonjak i Tanjom Mihovilović te mlađe mješovite skupine „Bubamare“ odgojiteljice Marte Grgić i Minele Babić.
U sklopu nacionalne kampanje „Čitaj mi“, prve kampanje u RH posvećene poticanju čitanju naglas djeci od rođenja, tj. najmlađe dobi, a u kojoj naša knjižnica sudjeluje od samih početaka, knjižnič. tehničarka Renata Matijašević, „teta pričalica“, osmislila je i organizirala malu „jesensku pričaonicu“ o važnosti prijateljstva i suradnje. Ogrnuta čarobnim „jesenskim plaštem“, uz veseli i poticajni razgovor o jeseni, kućnim poslovima i šumskim životinjama, a koristeći lutke, šumske životinje malog Lutkarskog kazališta Dječjeg odjela knjižnice, razdraganim djevojčicama i dječacima interpretativno je pročitala slikovnicu VJEVERICE SVAĐALICE američke autorice Rachel Bright (u izdanju Profil knjige), bogatu prekrasnim ilustracijama i pričom protkanom životnim lekcijama o važnosti prijateljstva, ljubavi i suradnje bez sukoba i svađa.
Za nagradu za aktivno sudjelovanje i brojne bistre odgovore na pitanja iz priče, „Bubamare“ i „Ribice“ nagrađeni su divnim plišancima, igračkama i slikovnicama , dar dugogodišnje prijateljice Gradske knjižnice Nova Gradiška, gđe Kristine Tovarić kojoj se od srca zahvaljujemo. “Vlakić” Dječjeg odjela uresila je knjižničarka Renata.
U ime knjižnice, tj. v.d.ravnateljice Ernestine Straga-Šašić koja je bila službeno odsutna, igračke su djeci uručile „tete knjižničarke“ Renata Matijašević i Biljana Dakić i izrazile želju za daljnjom suradnjom i zajedničkim programima kako starijih skupina s odgojiteljicama, tako i jaslićke skupine „Leptirići“ s odgojiteljicama Valentinom Milošević i Jasminkom Kolić.
Zahvaljujemo i osoblju vrtića Cernik, gđama Renati Ferić i Nadi Sokić koje su nas u ovaj sunčani jesenski dan u prekrasnom ambijentu dočekale s osmjesima i čarobnim čokoladnim kockama za „čitateljsku energiju“ .
Razgledali smo i izložbu likovnih uradaka i igračaka na temu jeseni i vjeverica, glavnih likova priče „Vjeverice svađalice“ koje će naše djevojčice i dječake, vjerujemo, potaknuti na ljubav prema knjizi i čitanju te dolaske u radosni prostor Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška.
Tekst: Biljana Dakić
Fotografije: Biljana Dakić, Sanja Podkonjak
Komentari
Prethodni članakNajezda je smrdljivih martina, evo što nikako ne smijete raditi
Sljedeći članakUčenici područnih i Osnovne škole “Vladimir Nazor” Adžamovci posjetili Gradsku knjižnicu