Hladnije je vrijeme, ali prodavači na našoj gradskoj tržnici trude se, svatko na svoj način, privući kupce. Posjetili smo ih, i kao uvijek, bez obzira na situaciju, dočekali su nas sa osmjehom na licu i spremni za razgovor. Cijene proizvoda u trgovačkim centrima masovno rastu zbog krize čiji se vrhunac očekuje tek na zimu.

U ovo doba godine proizvođači se susreću s raznim problemima, zarada je dosta mala u odnosu na trud i rad koji se uloži, konkuriraju im velike prodavaonice u kojima je toplije i kupovina je samim time ugodnija, kupcima je na raspolaganju besplatan parking i mogućnost plaćanja karticom.

-” Nešto sam znala kupovati u trgovačkim lancima nešto na tržnici, ali moram reći da su trgovine strašno poskupjele i jasno da smanjujem kupovinu to jest kupujem samo osnovno. Nema više nešto sa strane za gušt si priuštiti, a kako će tek biti vidjet ćemo. Ovdje na tržnici su za sada ok cijene i voće i povrće koje kupujem je prihvatljivo. Nadam se da će tako i ostati” – rekla nam je gospođa Vesna.

S dolaskom jeseni, kupci se odlučuju za domaće proizvode koje će koristit za pripravu zimnicu. Najčešće se kupuju kupus, paprike, patlidžan, grincajg, zalena salata, kao i začini poput ljute i slatke paprike. Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske začine iz domaće radinosti.

 

 

Komentari
Prethodni članakVečeras u Gradskom parku drugo izdanje Oktoberfesta
Sljedeći članakSamostalna psunjska satnija obilježava 31. obljetnicu utemeljenja