Na ovogodišnjem 64. Državnom natjecanju mladih tehničara, učenik 8. a razreda OŠ Ante Starčević Rešetari Filip Paušić predstavljao je školu i Radio klub Nova Gradiška.

Filip Paušić je u kategoriji „Radiokomunikacije“ osvojio je 1.mjesto. Ovo je prvi puta da je učenik iz Brodsko posavske županije u ovoj kategoriji osvojio prvo mjesto.  Filip je na natjecanju ukupno osvojio 86 bodova što je 9 bodova više od drugoplasiranog učenika koji dolazi iz Zagreba. Zbog državnih natjecanja i sjajnih rezultata FIlipu je dodijeljen Oskar znanja!

-” Nije mala stvar biti državni prvak, posebice iz složenog područja kao što su radiokomunikacije. Možemo reći da smo naše malo mjesto smjestili na kartu hrvatske. Čestitke Filipu i mentoru Željku Ivaniševiću i nastavniku geografije Sulejmanu Piskiću. Već godinama rade na ovom području. Filip je sam pronašao način kako doći do radioamaterizma, do radiokomunikacija. U dvije godine se razvio u učenika koji polazi različita državna i svjetska natejcanja iz tog područja. Filip je prošle godine zauzeo 5.mjesto na natjecanju, radili smo sve više u školi i radio klubu, već ove godine zauzeo je prvo mjesto,” – rekao je nastavnik tehničke kulture Josip Popčević.

U Zagrebu će se, 13. i 14. lipnja, pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, održati svečana dodjela ‘Oskara znanja’ učenicima osnovnih i srednjih škola. Na objavljenom popisu nagrađenih učenika pronašli smo dvoje osnovnoškolaca Brodsko-posavske županije.

-” Zajedno s mentorima Josipom Popčevićem, nastavnikom Matematike i Tehničke kulture i Željkom Ivaniševićem, predsjednikom radio kluba „Nova Gradiška” kojeg je Filip član, upornim radom te uz snažnu volju, učenik iz malog mjesta Brodsko-posavske županije ostvario je nešto što nitko prije njega nije. Filip je učenik vrijedan ‘Oskara’ zbog njegove izrazite inteligencije, vještine i marljivosti koje pokazuje. Osim u tehničkim sposobnostima njegova genijalnost vidi se i u pristupu umjetnosti, kako likovnoj, tako i glazbenoj te nas je pomalo šokirao izjavivši da upravo tu vidi svoj životni poziv, no telegrafiju bi i dalje istraživao jer ga ispunjava. Bez obzira na to koju odluku o nastavku školovanja donio, Filip je dječak iznimno zrelog razmišljanja te smo uvjereni da je pred njim svijetla budućnost. Škola je jako ponosna na njega i druge učenike koji su na natjecanjima ostvarili uspjeh, stoga smo ih na Dan škole odlučili nagraditi poveljama, a dan poslije Općina Rešetari uručila je plaketu Filipu i zahvalnice njegovim mentorima,” – rekao je ravnatelj škole Tihomir Batalo.

Čestitke Filipu i mentorima Željku Ivaniševiću, predsjedniku radio kluba „Nova Gradiška“ i Josipu Popčeviću, učitelju tehničke kulture OŠ Ante Starčevića Rešetari..

 

Komentari
Prethodni članakOdigrana završnica Coca-Cola Cupa Brodsko-posavske županije
Sljedeći članakNastavlja se suradnja Industrijsko obrtničke škole i Industrijskog parka