Znate li tko je Josip Samardžija? Naravno da ne znate. Znaju rijetki, oni kojima je zaista stalo da se izliječi i koji prate njegovu borbu za životom od početka, a kraj? Tek se počeo nazirati. Josip Samardžija je dječak koji je obolio od teškog malignog oboljenja akutne limfoblastične leukemije Hrabro dijete – Hrabrog djeteta iz našeg kraja, Novogradiščanin. Mladi dječak koji je svoju životnu borbu prolazio bez roditelja uz veliku potporu svojih sestara i braće, Udruge Hrabro dijete, ali posebno sestre Josipe koja je posvetila svaki svoj trenutak slobodnog vremena, iako je učenica, ne samo svom bratu Josipu nego i ostalim klincima koji se liječe od zloćudnih bolesti. Josipa je u trenutku kada se Josip razbolio završila treći razred srednje škole, nije nastavila školovanje nego je preuzela  brigu o bolesnom bratu. Josip i Josipa Samardžija djeca iz udomiteljske obitelji su PONOS HRVATSKE, ponos Nove Gradiške, a za njih malo tko zna. 

Ovo su oni:

 

 

13235180_1050191658402409_2863700111813771765_oZašto pišemo ovaj tekst? Ljuti smo, sramota nas je da “nacionalni” mediji ne pišu i ne obraćaju pozornost na djecu koja se za svoj život bore sami, bez milovanja i  nježnog stiska ruke roditelja, bez “velikih ljudi”  koji za njih prikupljaju novac, bez stranačkih potpora, bez krunica obješenih na stranačkim skupovima. Piše se o djeci, čast iznimka pojedinih medija, koji uz roditeljsku potporu i borbu za život svog djeteta moraju posezati za političkim vezama da bi spasili život svoje teško oboljele djece. Ovaj dječak nema tu “političku zaštitu”, ali ima snagu, volju,  srce veliko kao kuća i svoju braću i sestre, prijatelje i nakon ovog teksta mislim i nas Novogradiščane, jer ako ovim mladim ljudima ne pomognemo onda neka nas bude sramota, nismo ljudi, nego jad i bijeda, mizerija koja se samo naslađuje tuđim nesrećama i hrani mržnjom, a kunemo se da smo vjernici. Vjera to ne propovijeda.

Vjera kaže pomozi bližnjeg svoga. Jeste li Vi pomogli Josipu Samardžiji i borcima Udruge Hrabro dijete za koje niste niti čuli. Josipu Samardžiji je osim Udruge Hrabro dijete puno pomogao i Centar za socijalnu skrb, a posebno se za  slučaj ovog dječaka založila i sama ravnateljica Vesna Latinović, ne samo radom, nego i srcem!

Neki jesu, ali mnogi od Vas nisu, niti će. Pročitat će ovaj tekst o Josipu Samardžiji i na FB komentirati i pametovati, ali prstom mrdnuti neće, jer su svi jači na jeziku nego na djelu. Nadamo se da nam  Josip Samardžija neće zamjeriti što smo mu “uzeli” fotke sa njegovog FB profila, ali želimo iskreno potaknuti ljude da pomognu, ne samo njemu nego i mnogim drugim malim, a velikim hrabrim borcima za život o kojima se ne zna. 

I jedno pitanje Gradu i gradonačelniku Vinku Grgiću i građanima Nove Gradiške – Znate li da ova djeca nemaju svoj dom?

Sreća u cijeloj ovoj nesretnoj  priči o Josipu Samardžiji je što ima dobre ljude za udomitelje pa će ga primiti nazad u svoj dom kada se izliječi. Ne mislite li Gradonačelniče da bi se neki od praznih stanova koje grad ima, ili kućica u prognaničkom naselju u Kovačevcu, a u proteklom mandatu dodjeljene su onima koji nisu imali stvarne potrebe i  dobrog su imovnog stanja, ali su imali iskaznicu političke stranke koja je tada vladala. Ne mislite li da bi Grad i Vi kao Gradonačelnik mogli ovoj mladoj obitelji pomoći i dati im dom na korištenje?!

10639625_542938902540185_3615868950382061249_nE moj narode, otuđili ste se, što više idete u Crkvu, sve manje živite vjeru, čim izađete iz hrama božjeg sudite i zaboravljate na jad i bijedu oko sebe, ako nam već Država uzima srce i dušu, ne moramo i mi sami biti bez nje. Pomozite bolesnoj djeci, pomozite Josipu Samardžiji i njegovoj sestri, jer ako pomognete njemu pomoći ćete i sebi, bolje i sretnije ćete se osjećati.

Mi vjerujemo da nismo Grad bez srca i duše i da ćemo ponovo pokazati da nam ne trebaju političari kako bi Josip Samardžija dobio dom.

 

FB status stranice Jak kao Josip:

http://https://www.facebook.com/josip.samardzija.7?fref=ts

ŠTO KA NEBU HLAPI
TEČE BEZBROJ KRHKIH
A PREKRASNIH KAPI
KAD GLEDAŠ IZ DALJINE
SVE JEDNAKE SE ČINE
AL SVAKA IMA LICE
I SVAKA IMA IME

 

12345681_992235890851311_5586879940284615462_n“Dragi nasi, svi koji pratite stranicu, znate da je nasem Josipu dijagnosticirana Akutna limfoblasticna leukemija Philadelphia kromosom, jedan od najtezih oblika leukemije.. Iza nas je 10mjeseci borbe, intenzivne, izolacije, transplantacije, suza, straha, iscekivanja iz dana u dan kako ce biti ..Josip je sve podnio jako dobro, bori se kao pravi borac i napokon smo dosli do toga da brojimo dane kad ce izaci iz bolnice ?
Velika vecina vjerojatno ne zna da je Josip sve prolazio bez roditelja, da je njegov vjetar u ledja bila nasa Josipa, sestra, koja je s njim u bolnici od prvog dana, koja se sa svojih 19godina odrekla svega, samo da bude uz Josipa ❤️
I sada, kada se blizimo izlasku iz bolnice, zelimo svima zahvaliti na podrsci, bilo kakvoj pomoci, lijepim rijecima, molitvama …HVALA od srca sto ste uz Josipa! ??

Neka i dalje bude u Vasim molitvama, jer izlaskom iz bolnice nasa borba ne staje, samo se malo smanjuje intenzitet, jer ce Josip morati jos odlaziti jednom tjedno u bolnicu.

Imamo jedan datum za izlazak, ali kad ce to biti 100% potvrdjeno, javit cemo! Do tada, molimo i dalje za Josipa ?

?Jak kao Josip?”

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakJuniori NK „Dragalić“ pobjednici 2. ŽNL Zapad
Sljedeći članak11892090_1461430884184254_2710136142904927191_n