Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. ožujka, dogodila se 31 prometna nesreća, od kojih je 11 s ozlijeđenim osobama a 20 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 17 osoba, dvije su teže, a 15 je lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 625 vozila te su utvrdili 325 prometnih prekršaja, od čega: 79 prekršaja nepropisnih brzina, 44 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem droga te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 93 km/h, a izmjerena je u srijedu, 20. ožujka oko 21 sat u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 18-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 196 km/h, a izmjerena je u petak, 22. ožujka na dionici autoceste A3 kod Oprisavaca, počinitelj prekršaja je 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,84 promila, a očitana je u organizmu 58-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine koji je u ponedjeljak, 18. ožujka u 11.40 sati upravljao s osobnim automobilom na autocesti A3.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakAnne Hathaway i Jessica Chastain u glavnim ulogama: U kinu pogledajte psihološki triler “Majčinski instinkt”
Sljedeći članakSvjetski je dan epilepsije – Ljubičasti dan