Ovom manifestacijom otvara se sezona kolinja u našem kraju i Slavoniji. U dvorištu Slavinog doma, užurbano se radilo od četvrtka. Vrijedni članovi Hrvatskog pjevačkog društva Tomislav, poznati kao njegovatelji i čuvari kulturne baštine svoga kraja, obavili su pripreme za subotu, kada je bila glavna večer.
Tradicionalno se krmokolj održava predkraj listopada, kada se gostima priprema slavonska zabavno- gastronomska večer, sa “svim po redu”, te tradicionalne ćuptete koje se oduvijek pripremaju u Cerniku.
Vrijedne domaćice su važne na svakom kolinju jer se brinu za svoje radnike, a tako je i na Cerničkom krmokolju. Rado se uključuju i mladi Cerničani, kako bi naučili kako se to obavlja “po starinski”. Svaki majstor ima svoj recept za ukusnu kobasicu, pa tako i među Cerničanima postoji njih nekoliko.
Općina Cernik rado podržava ovu gastronomsku manifestaciju, a to najbolje pokazuju sva popunjena mjesta na samoj zabavi.
no images were found