Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 30 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 13 vjerojatno pozitivnih (potvrđenih brzim antigenskim testiranjem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (10), općina Sibinj (5), grad Nova Gradiška i općina Donji Andrijevci (po 3), općina Velika Kopanica (2) te općine Cernik, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Slavonski Šamac, Staro Petrovo Selo i Vrpolje (po 1).

 

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije prešao je brojku od 9 tisuća te tako sada iznosi 9.008, oporavile su se 8.633 osobe, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 203 na 205. U tjednu na izmaku potvrđeno je ukupno 187 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja povećanje u odnosu na prethodni tjedan (162) od 15 %. Nakon dva uzastopna tjedna u prvoj polovici ožujka sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini, u prošlom i u ovom tjednu zabilježeno je povećanje tjednog broja novih zaraženih osoba. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 135, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 251.  

 

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 37 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 23 osobe, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 758 osoba (8 osoba manje nego prethodni dan).  

Komentari
Prethodni članakJoš jedna vrijedna donacija Općine Rešetari
Sljedeći članakNovosti u svijetu društvenih mreža: Stiže Instagram za klince