Nastavljaju se tribine načelnika Zlatka Age na kojima s koalicijskim partnerima predstavlja program s kojim će izaći na predstojeće lokalne izbore.

Načelnik općine Rešetari je pozdravio sve prisutne posjetitelje, članove HSLSa, koalicijske partnere, predsjednika mjesnog odbora Drežnik, predstavnike udruga sela Drežnik, a posebno gosta tribine iz susjedne nam Požeško-slavonske županije iz općine Brestovac Tomu Vrhovca.

Prisjetio se g. Aga kako kroz protekle četiri godine nije bilo lako raditi, kako je bilo bolno štedjeti, a pri tome se moralo raditi, nositi s tekućom problematikom i rješavati započete projekte ne bi li se u općini stvorili preduvjeti za što ugodnije život.

Nadodao je kako Drežnik svojim prirodnim bogatstvima i geografskim smještajem osvaja sve koji u to selo navrate. Te se iz toga razloga posebno trudio učiniti mnoge promjene koje bi te ljepote još više istaknule, a to su uređenje potoka, križ na starom groblju, ulice koje sve donedavno nisu bile asfaltirane.
Želja mu je da Drežnik postane mjesto drago izletnicima u koje će rado svraćati.

Ne misli da je učinjeno dovoljno već da se mora učiniti još mnogo toga. Najavljuje da će voda kroz narednih 20-ak dana voda proteći kroz Drežnik.

„Osluškivao sam vaš probleme, ali i sve vaše kritike na moj rad i na rad moji suradnik“, izjavio je načelnik Aga. I dodao kako su mu to bili prioriteti za realizaciju premda je bilo teško iznaći novac, jer na nivou općine radi samo petstotinjak stanovnika od ukupnog broja koji je nešto manji 5 000.

On zbog toga ne posustaje već smatra taj problem kao izazov koji želi promijeniti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Smatra da treba pravilno iskoristiti fondove koje EU nudi jer će mogućnosti izravnih kandidiranja projekata biti velike. Iz toga razloga radilo se na opsežnoj projektnoj dokumentaciji, projektna dokumentacija kanalizacija za Drežnik, poduzetničku zonu, sanacije deponije u Rešetarima, projektna dokumentacija cesta i infrastrukture, izradu urbanističkog plana, izrada strateške dokumentacije koja će dugoročno utjecati na promjene u općini.

Gospođa Milka Perković ukazuje na to da su učinjene velike promjene, a da ih ne primjećuje samo onaj koji to ne želi. Pita se tko to tako olako može širiti informacije da su ona, načelnik i ostali suradnici Z. Age bahati. „Koja je definicija bahatosti?“. „Zar je bahat onaj tko radi od jutra do mraka, onaj tko je asfaltirao kilometre i kilometre izraditi vodovodne i kanalizacijske mreže, asfaltirati ceste, obnavljati domove urediti groblja  i otvoriti dječji vrtić? Zar je bahato željeti sportsku dvoranu u 21. stoljeću, sufinancirati prijevoz učenika, stipendirati studente?“, pita se ona. Ne osvrćući se previše na ovu tematiku dodaje da je uvjerena kako Zlatko Aga može i već vodu ovu općinu u svjetliju budućnost.

Mladi stanovnik Drežnika, budući vijećnik Hrvoje Milak ponosno se predstavio svim prisutnima, predstavio sebe i svoj bogati društveni rad. „Kao predstavnik svog sela u općinskom vijeću osluškivati ću sve potrebe svojih sumještana, kvalitetno zastupati interese svih mještana i radom doprinositi razvoju naše općine!“, rekao je mladi gospodin.

Gospodin Vlado Relković obraća se citatom iz Glasa koncila „Da bi se građani mogli opredijeliti za načelnika ili gradonačelnika i njihove liste potrebne su im jasne informacije o dosad ostvarenim projektima, ali i budućim programima značajnim za lokalnu jedinicu. Ne treba nasjedati vrijeđanju ili ponižavanju protivnika već treba pravilno prosuđivati dosada ostvareno.“

Skupu se obratila i gospođa Ivana Ribarić Majanović ispred koalicijskog partnera SDPa i kao kandidatkinja za županijsku skupštinu. Sretna je što je stanovnik općine Rešetari nešto malo manje od dvije godine i to joj je bilo sasvim dovoljno da uvidi koliko općina nudi široku lepezu usluga svim svojim građanima. Ona uviđa kako se u Rešetarima radi kao da je svaka godina izborna i kako je to odlika samo dobrog načelnika.

Članak napisala: dipl. uč. RN Maja Mlađen, HSLS Rešetari

Autor: Maja Mlađen

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo obilježava Dan Općine
Sljedeći članakMeđunarodni turnir u rukometu